• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod stranaca se plaća "paprena" kazna ako parkirate isped supermarketa, a evo kakva je situacija u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadzor vrše privatne kompanije čije kazne su veće nego kada nepropisno parkirate na javnim mestima

  • 1
Čovek deli cveće Foto: Shutterstock

Parkiranje ispred supermarketa značajno je za mnoge, ali to bi uskoro mogao da bude problem, kako strani mediji prenose. Oni su naveli da svako ko parkira svoj automobil ispred supermarketa, prihvata i uslove koji su propisani.

Naime, nadzor vrše privatne kompanije čije kazne su veće nego kada nepropisno parkirate na javnim mestima. Ipak, ova informacija mnogima nije poznata, pa može doći i do osporavanja kazne.

Kako dalje stranci prenose, iz Centra za savetovanje potrošača se preporučuje pismeni prigovor i, ako je potrebno, korišćenje fotografija kako bi se dokazalo da uslovi korišćenja nisu adekvatno predstavljeni, ali nagoveštavaju da zanemareni računi mogu dovesti do visokih troškova naplate, piše Fenix Magazin.

Kao dodatak, neveli su da plaćanje kazne na vreme može dovesti do smanjenja troškova.

Situacija se ne razlikuje previše ni kada je Srbija u pitanju. Ispred marketa takođe parkiranje nije dozvoljeno, a neka određena mesta na parkingu moraju biti slobodna, budući da se tu parkiraju prevozna sredstva koja su u službi kompanije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    25. mart 2024 | 19:27

    Zivim u zemlji gde se postuju pravila parkiranja ( voznje takodje). Nadje se po neki koji bi da “ pametuje”, al kad popije kaznu, onda se opameti. Kad se kazne sprovode I dobro naplate I problem se resi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>