• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović: "Radi se na Zakonu koji će pomoći ruralnim sredinama"

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović je najavio dodatnu podršku trgovinama u manjim sredinama

  • 0
GO SNS Beogradski izbori Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović posetio je danas maloprodajni objekat "Vule market" u Sremčici, i tom prilikom rekao da je za razvoj lokalnih zajednica najvažnija infrastruktura koja, osim pošta, domova zdravlja, vrtića i škola, prodrazumeva i dobro snabdevene i uredne prodavnice.

Ministar je naglasio da svaka kuća u Srbiji, a naročito u prigradskim i seoskim sredinama, mora da ima dostupnu modernu trgovinu koja će biti dobro snabdevena.

Najavio je dodatnu podršku trgovini u manjim sredinama, navodi se u saopštenju Ministarstva.

- Vlada Republike Srbije radi na novom Zakonu o trgovini koji treba da omogući podsticaje za razvoj trgovine u ruralnim sredinama. Obaveza i politika Vlade Republike Srbije je da omogući jednake uslove za život svim našim građanima. Svaka porodica mora da ima lako dostupne kvalitetne proizvode - rekao je Momirović.

Istakao je i da lokalne prodavnice, poput one koje je obišao, igraju ključnu ulogu za razvoj lokalne ekonomije.

- Želimo da podržimo lokalne trgovine jer ćemo na taj način doprineti otvaranju novih radnih mesta širom Srbije. Takođe, ovim modelom razvoja trgovine doprinećemo i snažnijoj podršci lokalnih proizvođača koji pružaju kvalitetne proizvode našim građanima - zaključio je Momirović.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>