• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najbolje tek dolazi: Prijave su u toku za konkurs Pošte Srbije gde se bira 100 uspešnih poslovnih žena

V. K.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Konkurs je otvoren do 8. aprila, a najboljih 100 preduzetnica, po odluci stručne komisije, očekuju vredne nagrade

  • 0
Privredna komora srbije, posta Foto: Nikola Anđić

U Privrednoj komori Srbije danas je promovisan nacionalni nagradni konkurs JP "Pošta Srbije" pod nazivom "100 uspešnih poslovnih žena", za podršku ženskom preduzetništvu i biznisima u vlasništvu žena.

Treću godinu za redom, pod sloganom "Najbolje tek dolazi" Pošta Srbije nastavlja da podržava žensko preduzetništvo i usmerava pažnju na položaj žena na tržištu rada.

Stotinu najuspešnijih ženskih biznisa izabraće stučni žiri koji čine Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije, Tatjana Matić, direktor Fonda za razvoj Republike Srbije i predsednica komisije, Jelena Galić, članica Upravnog odbora AIK Banke i Zoran Đorđević, v.d. direktora Javnog preduzeća "Pošta Srbije".

Nagradni fond za treći konkurs je ove godine povećan a ovo je i prvi put da je "Pošta Srbije" za svih 100 budućih pobednica konkursa obezbedila specijalne edukate iz oblasti vođenja i razvoja biznisa koje sprovodi Privredna komora Srbije.

Privredna komora Srbije, Posta Foto: Nikola Anđić

- Svi zajednički radimo na unapređenju ženskog preduzetništva i na podršci ženskim biznisima. Mnogo posla je pred nama i jedan ovakav konkurs svakako će doprineti povećanju i boljoj ekonomskoj poziciji naših preduzetnica- rekla je Branislava Simanić.

- Sama Privredna komora Srbije takođe intenzivno radi na ekonomskom osnaživanju žena. Imamo i sekciju za žensko preduzetništvo PKS koja okuplja izuzetno veliki broj naših preduzetnica. Za njih organizujemo B2B sastanke, pružamo im pomoć pri izlasku na strano tržište, pri izlasku na sajmove i podstičemo ih da budu inovativne, kao i da digitalizuju svoje poslovne procese jer na taj način biznisi mogu da budu konkrurentni i održivi na duži rok- dodala je.

Tatjana Marić istakla je da joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što će ove godine biti predsednica komisije jednog ovako važnog konkursa.

- Priča o podsticanju ženskog preduzentištva je, zapravo, najviše priča o ekonomskom razvoju zemlje. Veoma je važno isticati značaj ženskog preduzetništva jer on automatski vodi ka jednom mnogo bržem i održivijem ekonomskom razvoju same zemlje. Po podacima APR-a, prošle godine je u Srbiji registrovano 108,575 preduzetnica, što čini 34 odsto od ukupnog broja registrovanih preduzeća- U privrednik društvima je registrovana skoro 41 hiljada žena vlasnica kompanija, što je 27, 3odsto od ukupnog broja- rekla je.

- Investiranje u žensko preduzetništvo je, pre svega, najisplativija investicija u budućnost. Žene reinvestiraju čak 90 odsto dobiti svojih firmi i preduzeća. Ovo je najznačanije dodatna vrednost i doprinos koje žene preduzetnice daju. Ovo je jedan od razloga što kroz ovaj konkurs želimo da dodatno motivišemo i pomognemo ženama da se ohrabre i upuste u preduzetničke vode.

Jelena Galiće je istakla da je pored edukativne strane ovog konkursa jednako bitna i finansijska strana odnosno obezbeđivanje novih izvora finansiranja za razvoj ženskog preduzetništva.

- Svi smo svesni činjenice da ekonomsko osnaživanje žena mora da se razvija u više pravaca. Jedan od tih pravaca je podrška osamostaljivanja žena i ohrabrivanje da pokrenu neki svoj posao što ima višestruke benefite za sve - naveo je Zoran Đorđević.

-Žene su bitne i veoma važne ovom društvu jer su stub, kako porodice tako i naše države. Razgovarali smo sa dobitnicama prethodnih ciklusa, razmotrili njihove želje i predloge, i utvrdili nove mogućnosti za podršku ove godine. Pored besplatnog marketinga u brošuri i na monitorima u poštama, najbolje preduzetnice dodatno ćemo osnažiti novim znanjima i veštinama, u vidu edukacija koje sprovodi Privredna komora. U pripremi su i srecijalne vanredne nagrade, komplet usluga za poslovnu saradnju sa Poštom, sa posebnim pogodnostima, koji će same izabrati. Verujemo da će se preduzetnice prepoznati ovu priliku, koja pomaže ekonomskom osnaživanju žena, razvoju privrede i celoj državi, i da će se odazvati u još većem broju - dodao je Đorđević.

Konkurs je otvoren do 8. aprila, a najboljih 100 preduzetnica, po odluci stručne komisije, očekuju vredne nagrade. Sve zainteresovane preduzetnice mogu da se prijave ovde.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>