• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo šta će biti na mestu Hotela Jugoslavija i za koliko je prodat kvadrat na ekskluzivnoj lokaciji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj dokument otkriva sve detalje oko budućnosti Hotela Jugoslavija

  • 2
Hotel Jugoslavija Millennium team Foto: Tanjug/Zoran Žestić Telegraf

Javno nadmetanje za prodaju Hotela Jugoslavija održano je danas u podne u sedištu tog hotela. Početna cena bila je 3,17 milijardi dinara, i za taj novac je hotel i prodat firmi MV Investment iz Beograda!

Prodajom kupac stiče 100 posto udela. Komisija je utvrdila identitet podnosioca prijave i samo jedno lice steklo je status učesnika u javnom nadmetanju. To lice je MV Investment (Millennium team) iz Beograda, a komisija je pozvala učesnika da prihvati početnu cenu - 3 milijarde 176 miliona. Jedini učesnik je to i prihvatio, te je time Hotel Jugoslavija prodat za sumu - 3 milijarde 176 miliona 997 hiljada 371 dinar.

Kompanija Millenium team je posle pobede na licitaciji odmah objavila šta će biti u budućnosti na ovoj ekskluzivnoj lokaciji. Kako su naveli, tu će biti realizovana izgradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije, u šta će uložiti više od 400 miliona evra u naredne 4 godine.

Millennium team Foto: Telegraf

Šta je sve ova firma kupila?

1. Hotel Jugoslavija;

2. Građevinsko zemljište na KP 2442/1 KO Zemun, površine cele parcele 45.613 m2, površina zemljišta pod objektima 13.981 m2, površina zemljišta uz objekte 31.632 m2, vrsta prava svojina, oblik svojine privatna, obim udela: zajednička svojina, nosioci prava na zemljištu: DANUBE RIVERSIDE DOO u stečaju; MV Investment doo Beograd

3. Ostala imovina stečajnog dužnika, koju čine lusteri i bista, skulptura. delo Aleksandra Zarina

Takođe, pravno razgraničenje nije izvedeno, kao ni fizička deoba zemljišta, pa je procena vrednosti imovine rađena pod specijalnom pretpostavkom.

Koliko zemljište i hotel imaju kvadrata?

Zemljište, hotel i sva površina stečena ovom kupovinom imaju 45613 kvadrata, gde grubom procenom, kvadrat je prodat za oko 590 evra.

Poslušajte izjavu stečajnog upravnika:

Hotel Jugoslavija - nekad bio najmoderniji hotel u SFRJ

Zgrada hotela „Jugoslavija“ otvorena je 1969. godine i izgrađena je po projektu arhitekte Lavoslava Horvata. Kako je izgrađen, hotel „Jugoslavija“ je bio najveći i najmoderniji hotel u SFRJ. Imao je sedam spratova i prateće zgrade sa 1.500 prostorija, 1.100 kreveta u ukupno 600 soba i 23 apartmana.

Neki od gostiju hotela bili su britanska kraljica Elizabeta, astronaut Nil Amstrong, američki predsednici Ričard Nikson i Džimi Karter i libijski vođa Gadafi, piše u elaboratu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>