• 38

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić razgovarao s Misijom MMF o finansiranju projekata Skok u budućnost-SRB2027

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju od najvećeg značaja da nastavi sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija

  • 38
Komemorativna akademija povodom obeležavanja godišnjice pogroma na KiM Aleksandar Vučić Printskrin: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata u okviru investicionih planova u vezi sa sveobuhvatnim programom rasta "Skok u budućnost - Srbija 2027".

Tema sastanka sa predstavnicima MMF-a, koje je predvodio šef misije u Srbiji Donal Mekgetigen, bila je i jačanje energetskog sektora, a predsednik Vučić je izrazio očekivanje da u narednim godinama taj sektor postane jedan od ključnih generatora ubrzanog napretka Srbije.

Time bi se, prema rečima predsednika Vučića, obezbedila energetska stabilnost zemlje i postavio temelj za snažan razvoj strateške infrastrukture, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Predstavnici MMF-a su istakli da se ekonomski rast Srbije nastavlja, dok se inflacija smanjuje, kao i da su rezerve na rekordno visokom nivou, što govori u prilog jakim makroekonomskim pokazateljima i otpornosti srpske ekonomije.

Oni su dodali da je prisustvo stranih direktnih investicija veliko, te da su one jake, različite i otporne.

Za to su, prema rečima predstavnika MMF-a, zaslužne čvrsta makroekonomska politika, makroekonomska stabilnost i izuzetan geografski položaj Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju od najvećeg značaja da nastavi sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, dok se uporedo radi na podizanju pokazatelja ekonomske stabilnosti, reformama u sistemu javnih finansija, ali i širenju državnog portfolija u oblastima investiranja kao što su napredne tehnologije i veštačka inteligencija, zelene energije i digitalizacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ewrzjaeth

    26. mart 2024 | 05:43

    Srbija želi prosperitetnu i sigurnu budućnost, a MMF to i prepoznaje.

  • Danka

    26. mart 2024 | 05:18

    Тако треба, рационално и мудро, до светлије будућности.

  • Danka

    26. mart 2024 | 05:31

    Србија никада снажније није корачала ка будућности!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>