• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njen uspeh započet je na mestu zločina: Lauri je bila beskućnik, a danas je "teška" 20 miliona

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njena priča je i te kako inspirativna

  • 0
Forenzičari, mesto zločina, mesto ubistva, ilustracija Foto: Paul Fleet / Panthermedia / Profimedia

Policajka Lauri Spaulding je postavljeno pitanje koje je pokrenulo posao od 20 miliona dolara. Niame, ona je radila u odeljenju za ubistva u Kanzas Sitiju, nakon čega je podnosila uzveštaj o jezivom ubistvu kada ju je jedan od članova porodice žrtve pitao kada će se policija vratiti da počisti mesto zločina.

- Rekla sam mu, mi to ne radimo. Potom, otišla sam kući i razmišljala, ko može da uradi taj posao, i shvatila da stvarno nema ko. Bilo mi je žao, te sam odlučila da ipak ja to sama uradim, kao neku sporednu stvar - dodala je ona u podcastu Fail Iour Vai to Success.

Nije dugo trebalo da ta "sporedna stvar" postane njen posao, budući da joj je donosila mnogo više prihoda od njene plate policajaca. Takođe, bivša policajka se bavi i iiznajmljivanjem nekretnina, zbog ečega je "teška" oko 20 miliona dolara.

Ipak, njen put nije bio lak

Bila je 18-godišnja beskućnica kada je odlučila da se prijavi za vojsku kao način da plati svoje obrazovanje. Bila je u službi samo šest meseci kada je izbačena zajedno sa još dve gej žene. Lauri je uspela da podigne kredit, kako bi platila školarinu na Univerzitetu u Tenesiju. Nakon diplomiranja, angažovana je kao policajac u Kanzas Sitiju.

Godinu dana od početka posla, postajala je nervozna. Želela je da napravi velike poteze - i više novca. Nadzornik je pitao ko želi da radi prekovremeno radeći na tajnom zadatku kao prostitutka. Prijavila se dobrovoljno.

Vremenom, policajka je upoznala mnoge momke, ali uvek se vodila jednim: 'obavite početni razgovor, recite mušteriji da se nađe iza ugla, a zatim prepustite SVAT timu da preuzme'.

Odatle, ona je počela da radi na tajnom zadatku u narkoticima, predstavljajući se kao zavisnik od droge u kućama za krek. Ali posle 18 meseci, uvidela je da ju je tajni život u opasnosti da je uništi.

- Shvatila sam da je rad menjao ko sam ja. Počeo sam da nikome ne verujem, da stalno gledam preko leđa i da otuđujem svoje prijatelje - priseća se ona, prenosi Eentrepreneur.

Potom, odlučila je da se vrati starom poslu, i radi kao obična policajka u odeljenju za ubistva, nakon čega je usledila inspiracija koja je promenila sve.

Iako je kolege nisu podržale na početku, pomogli su joj u makrketingu, tako što su je preporučivali nakon zločina koji su zatekli. Potom, Lauri je sa sobom povela i snimatelja, a snimke je objavila na Jutjubu, što joj se i te kako isplatilo, jer se sakupila brojne preglede, pa je i više ljudi znalo za nju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>