• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

H&M zatvara 160 prodavnica: Gigant iznenadio tržište novim potezom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pod znakom pitanja bila je i prodaja kompanije

  • 1
H&M radnja logo Foto: Shutterstock

Gigant H&M planira da zatvori nekoliko prodavnica kako bi povećao profitabilnost. Broj prodavnica je već smanjen za 76, a čeka ih još zatvaranja. Kako se navodi, u 2024. plan jeste da se dodatno zatvore 160 prodavnice, ipak H&M  će otvoriti i 100 novih.

Premijerni izveštaj Daniela Ervera kao izvršnog direktora H&M-a zaista je iznenadio tržište. Nakon što je udeo naglo pao u odnosu na prethodni izveštaj, kada je Erver predstavljen kao novi izvršni direktor, sada je došlo do potpuno suprotnog razvoja događaja.

Pod znakom pitanja bila je i prodaja kompanije, međutim kompanija je prijavila operativni profit od 2 milijarde evra, što je značajan porast sa 725 miliona evra u istom periodu prošle godine, prenosi portal Investing. Analitičari su očekivali skromniji operativni profit od 1,4 milijarde evra.

Zarada po akciji kompanije iznosi 0,75 švedskih kruna, što je takođe nadmašilo očekivanja analitičara koji su prognozirali 0,51 kruna po deonici.

Prihodi kompanije H&M u prvom kvartalu fiskalne godine su nasuprot tome pali sa prošlogodišnjih 54,87 milijardi kruna na 53,70 milijardi kruna.

- Kvartalna prodaja se postepeno poboljšala tokom februara, prolećne kolekcije su dobro prihvaćene, što je znak da smo na pravom putu - otkrio je izvršni direktor Daniel Erver.

Kompanije planira i da obnovi brojne radnje, a jedna od njih je i glavna prodavnica na Hamngatanu u centru Stokholma, prenosi Aftonbladet.se.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    27. mart 2024 | 14:36

    Niske cene,ali i loš kvalitet,kao i neivnentivnost krase takve brendove,pa i H&M. U bogatijim državama nemaju šta da traže, opstaju samo u ovakvim sredinama,na žalost. Izgled modela katastrofa,pričam o muškoj garderobi !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>