• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elektronska naplata putarine sa još jednom zemljom: Potpisan Memorandum u Vladi Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Integrisan sistem biće aktivan u najkraćem mogućem roku

  • 0
Goran Vesić Foto: Marko Jovanović

U Vladi Republike Srbije danas je potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu putarine izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ugovor su potpisali direktori preduzeća JP "Putevi Srbije", JP "Autoputevi Republike Srpske" i JP "Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine".

- Ovaj ugovor nije finansijski tako veliki kao kad gradimo puteve i pruge, ali je značajan jer pokazuje da se integrišemo u regionu i da olakšavamo ljudima život - poručio je ministar saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Goran Vesić.

Ministar je podsetio da je prošle godine uveden integrisani sistem sa Severnom Makedonijom i da je izdato preko 50.000 tagova.

Sa Crnom Gorom se očekuje da bude uspostavljen 15. aprila, a mesec dana kasnije i sa Hrvatskom, dok se tek u junu očekuje sa Grčkom.

- Očekujemo u najkraćem periodu i sa BiH - dodao je ministar.

Vesić se osvrnuo i na puteve i brze saobraćajnice koji se grade izmedju dve zemlje.

- Počinjemo da radimo Slepčević-Badovinci, gradićemo još jedan polumost pored Pavlovića mosta. Počinjemo da gradimo narednih godinu dana izmedju Požege i Kotromana, gde će se tunelom ulaziti sa strane Srbije u BiH.

Spomenuta je i saradnja oba železnička preduzeća, za šta je konkurisano za dobijanje sredstava EU.

- Bez obzira u kojim državama živimo vreme je da saradjujemo zajedno. Možemo da opstanemo samo ako se držimo jedni uz druge - zaključio je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>