• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tabaković: Već u maju očekujemo da inflacija bude u koridoru od tri plus minus 1,5%

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je istakla, ovo će omogućiti da naši rezultati i naš rad budu zaista vrednovani

  • 1
NBS BDP PROGNOZA Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da se očekuje da inflacija u Srbiji u maju bude u koridoru od tri plus minus 1,5 odsto.

- Pošto je NBS već dve godine razvijala svoj model nowcast na principu veštačke inteligencije, mi imamo projekciju inflacije za mart mesec koja će pokazati da ćemo i pre predviđenog roka ući u koridor inflacije. Rekli smo da će to biti polovinom godine, ja evo očekujem da mi u maju mesecu već budemo u onom koridoru od tri plus minus 1,5 odsto - rekla je ona na konferenciji "Finance & Insurance Industries Trends 2024''.

Dodala je da će to svima nama omogućiti da naši rezultati i naš rad budu zaista vrednovani i da ne budu "oporezovani" inflacijom, kojoj nismo doprineli ni na koji način.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    29. mart 2024 | 13:34

    Mi građani osećamo , naročito kada je u pitanju hrana, veliku inflaciju cena.Prosto 1.000 din vam ništa ne znači.Znači cene hrane su problem za građane.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>