• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dostavljanje finansijskog izveštaja za obveznike ističe 1. aprila: Evo kako će raditi APR

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Agencija navodi da će za vikend i u ponedeljak 1. aprila do ponoći, kada ističe rok, biti organizovana dežurstva zaposlenih

  • 0
Laptop, posao, finansije, devojka, konsultant, statistika, analiza, grafik, grfici, finansijki izveštaj Foto: Shutterstock

Zakonski rok za dostavljanje redovnog finansijskog izveštaja za 2023. godinu za obveznike koji imaju poslovnu godinu jednaku kalendarskoj godini ističe 1. aprila obaveštavaju iz Agencije za privredne registre.

"S obzirom da je zakonom propisan 31. mart kao zakonski rok za dostavljanje ovog izveštaja, a da taj datum ove godine pada u neradni dan, rok se pomera na ponedeljak, 1. april, u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku", poručuje se u saopštenju APR-a.

Takođe, Agencija navodi da će za vikend i u ponedeljak 1. aprila do ponoći, kada ističe rok, biti organizovana dežurstva zaposlenih, kojima se obveznici mogu obratiti radi rešavanja spornih situacija na sledeće elektronske adrese:

obveznicifi@apr.gov.rs - za ažuriranje statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku;

sd@apr.gov.rs - za rešavanje pitanja u vezi sa pristupom posebnom informacionom sistemu ili potpisivanjem i

finizvestaji@apr.gov.rs - za dodatna pitanja i objašnjenja u vezi dostavljanja izveštaja koja nisu dostupna na internet stranici i u korisničkim uputstvima za sastavljanje i dostavljanje izveštaja.

"Zaključno sa 28. martom, više od 214.000 pravnih lica i preduzetnika je ispunilo obavezu propisanu Zakonom o računovodstvu i dostavilo svoje finansijske izveštaje Agenciji. To je za oko 24.000 izveštaja više od ukupnog broja izveštaja koji su bili podneti na isti dan prošle godine. Očekuje se da do isteka zakonskog roka bude predato još oko 70.000 izveštaja", dodaje se u saopštenju.

Uputstva i relevantne informacije o dostavljanju redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja nalaze se na internet stranici Agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>