• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Krkobabić: "Kuća u Topoli je samo jedna u nizu, novca će biti za sve veliko je interesovanje"

M. S.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kuća i hektar okućnice u Topoli samo je jedna u nizu od 100 novododeljenih kuća širom Srbije", poručio je ministar Milan Krkobabić

  • 1
Dodeljeno prvih sto seoskih kuća, prva u Topoli Foto: Bojana Caranović

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić poručio je danas nakon što su prvi ovogodišnji zahtevi odobreni za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom da je u nizu još sto novododeljenih kuća širom Srbije. Porodice odlaze u sedamdeset tri sela, čak ih je šest sa po troje i četvoro dece. Prva kuća sa okućnicom se nalazi u Topoli je samo jedna u nizu.

Veliko je interesovanje, a ministar ističe da će novca biti za sve, tako da se sa ovom akcijom nastavlja. Kuća u Topoli samo je jedna u nizu čak sto kuća novododeljenih širom Srbije.

- Kuća i hektar okućnice u Topoli samo je jedna u nizu od 100 novododeljenih kuća širom Srbije. Interesovanje ne jenjava. A novca će biti za sve - poručio je ministar Milan Krkobabić.

Predsednik Komisije, rektor Beogradskog univerziteta prof. dr Vladan Đokić, istakao je da će kuća od 288 kvadrata postati dom porodice kod Žitišta, a selo koje prednjači po naseljenosti novih komšija je u Kanjiži.

- Najveća kuća od 228 kvadrata i sa oko 30 ari placa uskoro će postati dom porodice u Begejcima kod Žitišta. Današnji dobitnici odlaze u 41 jedinicu lokalne samouprave. Selo koje ovog puta prednjači po broju novih komšija je Tovariševo u Kanjiži, gde će se skućiti četiri porodice - izjavio je predsednik Komisije, rektor Beogradskog univerziteta prof. dr Vladan Đokić.

Iako je maksimalan iznos koji se odobrava 1,2 miliona dinara, i dalje mogu da se nađu dosta povoljnije kuće, pa je tako porodica u Staroj Moravici kod Bačke Topole pronašla za sebe dom od 91 kvadrat i okućnicom od oko 5 ari, za samo 703.000 dinara. Najbrži sa prijavom na ovogodišnji konkurs bili su žitelji već dobro poznate Željuše kod Dimitrovgrada, gde će se uz danas dodeljene još dve kuće, ukupan broj popeti na 14. Posle današnje komisije bliži se 3.000 oživelih seoskih kuća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>