• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najvećih evropskih proizvođača odlazi u stečaj: U toku su velike pripreme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi u prijavi, stečajni upravnik prvo želi da stabilizuje poslovanje i organizuje radnički stečajni novac

  • 0
Katanac je vraćen na vrata Printscreen: Telegraf.tv

Nemačka kompanija "Brekle" je nedavno proizvodila oko 3.000 dušeka dnevno u ogromnoj fabrici. Međutim, sada je grupa podnela zahtev za bankrot, prema pisanju nemačkih medija.

Proizvođač dušeka Brekle iz Donje Saksonije podneo je zahtev za bankrot. Prema izveštajima medija, Breckle GmbH Marzeten GmbH i Lapur GmbH su navodno podneli zahtev za stečaj pred sudom u Getingenu.

Proizvodni pogon Northeima je jedna od najvećih fabrika dušeka i kreveta u Evropi, njegova veličina je 80.000 kvadratnih metara. Rainer Eckert je za sada postavljen za stečajnog upravnika, a proizvodnja će se nastaviti uprkos bankrotu. Zaposleni su o tome obavešteni u ponedeljak ujutru, prenosi Fenix.

Proizvodnja se za sada nastavlja u Northheimu. Kako se navodi u prijavi, stečajni upravnik prvo želi da stabilizuje poslovanje i organizuje radnički stečajni novac.

Međutim, ne postoje veze sa fabrikom dušeka Brekle u Vajdi u Tiringiji.

- "Brekl Nortajm" je kupio finansijski investitor 2019. godine i nema nikakve veze sa našom kompanijom osim imena - rekao je direktor kompanije sa sedištem u Vajdi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>