• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Triglav: U 2023. rezultati su bili pod uticajem jednokratnih događaja, očekuje se normalizacija poslovanja

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grupa Triglav na tržištu Srbije "Triglav osiguranje" a.d.o. Beograd povećalo je ukupnu premiju u 2023. godini na iznos od 96,9 miliona evra (sa 79,9 miliona evra, koliko je bilo prethodne godine)

  • 0
Triglav Foto: Promo/ Petar Đorđević

Pored toga, "Triglav osiguranje" je do kraja trećeg kvartala 2023. godine povećalo svoje tržišno učešće na 7,5 odsto (u Q3 2022. godine tržišno učešće iznosilo je 7,3 odsto) i zadržalo peto mesto na vrlo konkurentnom srpskom tržištu, na kojem posluje 16 osiguravajućih kuća (6 kompozitnih, 6 imovinskih i 4 za životno osiguranje).

-Na globalnu neizvesnost i ostale negativne uticaje na poslovanje u prethodnom periodu – od pandemije do inflatornih pritisaka – u 2023. godini nadovezala se i manifestacija šteta od prirodnih nepogoda, kao što su grad i oluja. Prilagođavanjem modela poslovanja izmenjenom poslovnom okruženju, rastom i disperzijom portfelja, uz sprovođenje aktivnosti na troškovnoj optimizaciji, obezbedili smo kontinuiran, održiv i profitabilan rast, zahvaljujući posvećenosti svih zaposlenih i stečenom poverenju klijenata - istakao je dr Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora "Triglav osiguranja" a.d.o. Beograd.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>