• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Godinama je održavao domen za 20 dolara, da bi ga kasnije prodao za milione: Ovo je priča iza "www.pizza.com"

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klark je rekao da mu je žao što nije kupio više imena domena 1990-ih

  • 0
Pica Foto:Shutterstock

Američki državljanin Kris Klark, tek po razvitku interneta, 1994. godine je za sitan novac kupio ime domena www.pizza.com, koji je godinama održavao za 20 dolara. Pre 16 godina je isto ime domena prodao za čak 2,6 miliona dolara.

Kris je prihvatio ponudu anonimnog ponuđača nakon jednonedeljne online aukcije, a oduševljenje tada nije krio:

- To je ludo, ovo će sigurno napraviti značajnu razliku u mom životu.

Klark je registrovao ime domena 1994. godine, kada je svetska mreža tek počela. Nadao se da će pizza.com pomoći da se sklopi ugovor sa firmom za pice za njegovu konsultantsku kompaniju.

Prodao je svoj posao 2000. godine, ali je nastavio da plaća godišnje naknade od 20 dolara za održavanje domena, koje je takođe koristio za prodaju reklama.

U januaru 2008. godine je Klark odlučio da ga proda nakon što je čuo da je drugi domen - Vodka.com - prodat za 3 miliona dolara 2006. godine.

- Pomislio sam 'zašto jednostavno ne pokušam da vidim koliki je nivo interesovanja?' Ako je neko spreman da plati toliko za Vodka.com, možda ima više interesovanja za pizza.com - rekao je Klark tada.

Internet aukcija je pokrenuta 27. marta, a prva ponuda je bila 100 dolara, skočivši na 2,6 miliona dolara nedelju dana kasnije.

Klark je rekao da mu je žao što nije kupio više imena domena 1990-ih, prenosi BBC.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>