• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dizni ponovo na pragu pobede: Borba za "prevlast" još uvek traje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvori su upozorili da uvek postoji mogućnost da neki akcionari promene svoj glas

  • 0
Dizni svet Florida Foto: Shutterstock/dorengo5

Valt Disni obezbedio je dovoljno glasova akcionara da pobedi izazov protiv svog odbora koji je postavio hedž fond Nelsona Peltza "Trian Fund Management", rekli su u utorak ljudi upoznati sa tim. Od utorka uveče je dato dovoljno glasova da se Diznijevi direktori odbora bezbedno stave ispred dva Trianova izazivača, Pelca i bivšeg Diznijevog finansijskog direktora Džeja Rasula, rekli su izvori.

Blackvells Capital, još jedan hedž fond koji je nominovao tri kandidata za direktora odbora u Dizniju, takođe je bio neuspešan u svom pokušaju, rekli su izvori.

Rezultat ovogodišnje borbe odbora biće objavljen na Diznijevom godišnjem sastanku akcionara u sredu, a izvori su upozorili da uvek postoji mogućnost da neki akcionari promene svoj glas. Oni su tražili anonimnost pre zvaničnog saopštenja.

Trian će možda i dalje moći da ostvari finansijsku pobedu u Dizniju, s obzirom na to da su akcije kompanije porasle za skoro 50% od početka oktobra kada je Pelc rekao da planira nove mere. Tokom poslednjih nekoliko meseci, Disni je predstavio niz promena u nastojanju da povrati poverenje investitora, uključujući veliku investiciju u "Fortnite" proizvođača Epic Games i planira da pokrene ESPN servis za striming 2025.

On je takođe osvežio svoju tablu sa dva nova člana. Istraživači u Škotskoj okreću se poslasticama za žvakanje i drugim recikliranim materijalima u nadi da će umanjiti veliki problem plastičnog otpada.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>