• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatna cifra za zgradu u srcu Milana! Francuska kompanija dodala novu nekretninu svom portfoliju

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zgrada ima više od 5.000 kvadratnih metara maloprodajnog prostora

  • 0
Kering, Gucci Foto: Shutterstock/T. Schneider

Francuska grupa Kering koaj je vlasnih više luksuznih brendova uključujući Gucci, saopštila je u danas da je kupila zgradu iz 18. veka u ulici Via Monte Napoleone, srcu najekskluzivnije šoping zone u Milanu, za 1,3 milijarde evra (1,4 milijarde dolara), od Blackstone Properti Partners Europe.

Ova kupovina je najnovija u nizu akvizicija zgrada na vrhunskim modnim lokacijama od strane velikih luksuznih grupa.

Zgrada, u kojoj se već nalazi prodavnica Saint Laurent, prostire se na pet spratova. Uključuje više od 5.000 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, što je čini jednom od najvećih nekretnina u ulici Via Monte Napoleone, navodi se u saopštenju.

- Ova investicija je deo Keringove selektivne strategije nekretnina, koja ima za cilj da obezbedi ključne veoma poželjne lokacije za svoje modne kuće - navodi se u saopštenju grupe.

Kering, koji je prošlog meseca upozorio da će njegova prodaja u prvom kvartalu verovatno pasti za oko 10%, dodao je da ima za cilj da upravlja svojim portfoliom nekretnina sa ciljem da zadrži udeo u svojoj primarnoj imovini zajedno sa suinvestitorima u namenska vozila, kao što je to uradio za zgradu svog italijanskog brenda Bottega Veneta u Tokiju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>