• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlika današnjeg vremena su mladi bogataši, ali ne na osnovu truda i rada: Evo kako su došli do prve milijarde

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najmlađa milijarderka na svetu je Livija Vojt (19), koja ima bogatstvo od 1,1 milijardu dolara zahvaljujući 3,1 odsto udela u VEG Industriesu

  • 0
milioneri pare uspeh novac bogataši dobitak pare bogatstvo Foto: Shutterstock/Marijus Auruskevicius

U narednoj deceniji dogodiće se prvi talas "velikog transfera bogatstva" kada će više od 1.000 bogatih ljudi svojim naslednicima preneti više od 5,2 milijardi dolara, pokazalo je istraživanje časopisa Forbs. Kako se navodi, danas ima više milijardera nego ikada ranije (2.781), a očekuje se da će taj broj rasti u narednim godinama, tokom kojih se starija generacija superbogataša priprema da svoje bogatstvo prenese na svoje naslednike, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Istraživanje Forbsa pokazalo je da postoji 15 milijardera starijih od 30 godina ili mlađih, ali nijedan od njih nije stvorio sopstveno bogatstvo, već je dobio ogromno nasledstvo.

Među njima su Irac Firoz Mistri (27) i njegov brat Zahan (25), od kojih obojica imaju procenjenih 4,9 milijardi dolara iz svojih udela u Tata Sons, matičnoj kompaniji indijskog konglomerata Tejt grupe, koja poseduje brendove automobila uključujući Jaguar i Land Rover.

Oni su nasledili svoj udeo od 4,6 odsto u kompaniji 2022. godine nakon smrti svog oca Sajrusa Mistrija, koji je umro manje od tri meseca posle svog oca Palonji Mistrija. Troje dece Leonarda Del Vekija, osnivača kompanije Lukotica za luksuzne naočare za sunce, postali su milijarderi nakon njegove smrti 2022.

Leonardo Marija (28), Luka (22) i Klemente Del Vekio (19) nasledili su po 12,5 odsto udela u porodičnom preduzeću u Luksemburgu Delfin Holding, koji poseduje skoro trećinu Essilor Lukottice, kompanije koja stoji iza Rej-Bana i Oaklei brendovi, prenosi.

Tri naslednika Leonarda Del Vekija imaju bogatstvo procenjeno na 4,7 milijardi dolara svaki.

Najmlađa milijarderka na svetu je Livija Vojt (19), koja ima bogatstvo od 1,1 milijardu dolara zahvaljujući 3,1 odsto udela u VEG Industriesu, brazilskom proizvođaču električne opreme čiji je suosnivač njen deda Verner Rikardo, koji je umro 2016. Na listi najmlađih milijardera na svetu je i njena starija sestra Dora Voit de Ašis (26).

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>