• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete da spojite čak 10 dana narednog meseca, a da iskoristite samo dva od odmora: Evo i kako

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postoje dve opcije, a jedna vam omogućava dan više odmora

  • 2
slobodni dani Ilustracija: Shutterstock/Freepik

Početak narednog meseca jedinstvena je prilika kada ćete moći da spojite čak 10 neradnih dana, a da iskoristite realno svega dva dana od odmora. Evo i kako.

Ove godine Praznik rada, koji se obeležava 1. i 2. maja neradno, pada u sredu i četvrtak. Dok Uskršnji praznici padaju: 3,4, 5. i 6. maja.

Odnosno, nastavljaju se na petak, subotu, nedelju i ponedeljak. To znači da u samom startu imate neradne dane od srede do narednog ponedeljka. Prvi radni dan je u utorak.

Ako imate tu sreću da radite u firmi u kojoj su vikendi neradni, to znači da treba da uzmete samo ponedeljak i utorak i da dobijete čak 10 dana odmora. Odnosno da spojite sa poslednjim vikendom u aprilu, uzmete dva dana odmora i nadovežete se na neradne dane sve do ponedeljka.

Ukoliko pak radite u subotu, na odmor možete da krenete nakon posla. Takođe, postoji opcija i o 11 dana odmora, ali u tom slučaju biste morali da uzmete i poslednji petak  u mesecu slobodno, što onda znači da koristite tri dana odmora: petak, ponedeljak i utorak, kako se vikendi svakako ne računaju u dane odmora.

Nakon prvomajskih i Uskršnjih praznika sledi nam još samo jedan neradni dan u godini, odnosno obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu (11. novembar).

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    4. april 2024 | 19:45

    Privatnici i radnici koji su zaposleni kod privatnika u najboljem slučaju neće raditi Veliki petak i Vaskrs,isto kao svi zaposleni u trgovinama.Mogu samo da spoje oni koji ( ne) rade u ministarstvima i državoj lokalnoj samoupravi.

  • Pero Postar

    4. april 2024 | 19:52

    Nema meni odmora dok banci ne vratim kredit za stan koji sam kupio preko Solis-a.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>