• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pri kraju rekontrukcija železničkog mosta preko Save u Šapcu

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Most će biti pušten u rad ove nedelje

  • 0
Voz ilustracija Foto: Pixabay

Infrastruktura železnice Srbije početkom marta 2024. godine započela je rekonstrukciju železničkog mosta, na pruzi Ruma - Šabac - državna granica Zvornik, koji će biti pušten u rad ove nedelje.

Radovi obuhvataju rekonstrukciju gornjeg stroja mosta, dugačkog 680 metara i zamenu mostovskih pragova ali i oštećenih delova pruge i trebalo je da traju 60 dana ali će biti završeni ranije.

Portparol "Infrastruktura železnice Nenad Stanisavljević ističe da je bitno što je u okviru radova zamenjeno 1.151 mostovskih pragova, što je nešto što nije rađeno zadnjih 40 godina.

Dodaje da su pored mostovskih pragova zamenjeni i delovi šina gde je to bilo najneophodnije sa stanovišta bezbednosti za odvijanje železničkog saobraćaja.

- Takođe, celokupan kolosečni pribor na mostu je zamenjen, kao i dve od ukupno tri dilatacione sprave. Infrastruktura Železnice Srbije u ovaj posao je uložila 44 miliona dinara i sa velikim zadovoljstvom možemo da najavimo da će skoro mesec dana pre roka posao biti završen, a vozovi će ponovo krenuti po svom redovnom redu vožnje preko železničkog mosta kod Šapca- rekao je Stanisavljević.

Pruga je otvorena za saobraćaj putničkih i teretnih vozova od 18 časova uveče do 8 časova ujutru, a radovi se odvijaju danju od 8-18 časova.

Most preko reke Save u Šapcu građen je od 1932- 1934. godine kada je pušten u saobraćaj kao železničko-drumski most.

Sredinom 20. veka, nakon izgradnje drumskog mosta, na ovom mostu je ukinut drumski saobraćaj, a poslednja rekonstrukcija gornjeg stroja železničke pruge na mostu je bila 1986. godine.

(Telegraf Biznis/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>