• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki biznismen među ponuđačima za bankrotirani nemački lanac tržnih centara

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Galeria, koja je nedavno podnela zahtev za bankrot, traži novog vlasnika nakon propasti svoje matične kompanije Signa

  • 0
Tržni centar Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Investiciona firma američkog biznismena Ričarda Bejkera ​​(NRDC) je među dva preostala ponuđača za kupovinu najpoznatijeg nemačkog lanca robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof, izvestila je juče poslovna publikacija VirtschaftsVoche, prenosi Routers.

"Ne komentarišemo proces nadmetanja", rekao je portparol stečajnog menadžera Galerije Stefana Denhausa. NRDC nije odmah bio dostupan za komentar.

Galeria, koja je nedavno podnela zahtev za bankrot, traži novog vlasnika nakon propasti svoje matične kompanije Signa, austrijske imperije nekretnina koja je do sada postala najveća žrtva imovinske krize u Evropi.

NRDC, koji je u partnerstvu sa bivšim maloprodajnim menadžerom Berndom Beetzom za ovaj posao, planira da podnese obavezujuću ponudu sledećeg ponedeljka, a kupoprodajni ugovor će biti zaključen već dan kasnije, rekli su izvori upoznati sa ovim pitanjem.

Bejker je već posedovao udeo u Galeriji Kaufhof preko kompanije Hadson's Bej pre spajanja sa Karštatom, ali ga je kasnije prodao Signa Grupi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>