• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Donald Tramp za sedam dana izgubio na berzi 1,7 milijardi dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lični udeo u vlasništvu nad mrežom Truth Social bivšeg američkog predsednika procenjivana na 4.9 milijardi dolara prošle nedelje. Danas je vednost procenjena na "svega" 3,2 milijarde

  • 1
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Vrednost akcija društvene mreže Truth Social, koju drži kompanija Trump Media & Technology Group bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, pale su na berzi u Njujorku za 12% u petak, spustivši se na najniži nivo od kada je kompanija izašla na berzu prošle nedelje.

Prodaja je izbrisala gotovo 2 milijarde dolara od vrednosti udelu bivšeg predsednika Donalda Trampa u kompaniji ove nedelje. Akcije Trump Media su skočile na čak 79,38 dolara 26. marta, kada je trgovanje počelo na Nasdaku pod simbolom "DJT". Od tada, cena akcija vlasnika Truth Social-a pala je za 49%, do zatvaranja na 40,49 dolara u petak.

Akcije Trump Media su ovde nedelje izgubile oko trećine svoje vrednosti. Ipak, uprkos gubicima ove nedelje, akcije Trump Media su ove godine i dalje porasle za više od 130%, prenosi CNN.

Trampov lični udeo u kompaniji sada se procenjuje na oko 3,2 milijarde dolara. To je manje u odnosu na 4,9 milijardi dolara koliko je vredelo na kraju prošle nedelje.

Trump Media je nedavno objavila gubitak od 58 miliona dolara prošle godine uz veoma skroman prihod od samo 4,1 miliona dolara. Finansijski rezultati ističu zabrinutost koju su izrazili neki stručnjaci da je kompanija znatno precenjena od strane Wall Streeta.

Beri Diler, milijarder i predsednik kompanija Expedia i vlasnik magazina People, IAC, rekao je za CNBC u četvrtak da je Trump Media "prevara" i da su ljudi koji kupuju akcije "budale". "Mislim, to je smešno", rekao je Diler na CNBC-u. "Kompanija nema prihode."

"Nije iznenađujuće videti fanatične mrzitelje Trampa i levičarske provokatore kako sada eksplodiraju zato što je Truth Social postao javna kompanija koja i danas odbija da potiskuje političke izraze koji se suprotstavljaju narativima koje žele da nametnu", rekla je Šenon Devine, portparolka Trump Media, u izjavi za CNN.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>