• 39

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisan memorandum o strateškoj saradnji sa Francuskom elektroprivredom u Parizu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važni dani za Srbiju

  • 39

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poseta Parizu počela važnim sastancima od suštinskog značaja za Srbiju.

Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Francuske elektroprivrede (EDF) o uspostavljanju okvira za dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije i niskougljenične tehnologije potpisan je danas u Parizu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Memorandum su potpisali ministar finansija Siniša Mali i direktor EDF Luk Remon.

Vučić je prethodno održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Predsednik Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Francuskoj na poziv predsednika Emanuela Makrona.

Kako je danas najavio to je od velikog značaj za anašu zemlju.

- To je francuska kompanija za proizvodnju, prenos, trgovinu električnom energijom, jedna od najvećih u svetu, a najveći proizvođač obnovljive energije u Evropi, dakle broj jedan kompanija. Oni su prošle godine imali dobit od 139,7 milijardi evra i sa njima razgovaramo i o tome kako da dobijemo njihovu ekspertizu po brojnim pitanjima, kako da i na koji način radimo i zajednički da radimo u budućnosti od hidroelektrana do nuklearnih elektrana, jer vi znate da su oni najveći i proizvođač i korisnik nuklearne energije i da su time sebe obezbedili u budućnosti - rekao je ranije danas Vučić.

- To su dugoročna ulaganja, morate čekati i po deceniju da se to vrati. Srbija nije parazitska zemlja, već ima svoju industriju koja raste. Investitori dolaze najviše, i zato je strašno važno da ovo obezbedimo. Potpisaćemo danas memorandum o razumevanju sa EDF-om, i verujem da ćemo mnogo uraditi sa njima. U današnjem svetu, kada ste u okruženju zemalja koje ne gledaju uvek blagonaklono na vas, morate gledati kako da radite razne stvari. Ako je nuklearna energija u pitanju, kako da nabavite nuklearno gorivo, to je samo deo, naveo je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>