• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Tamari Vučić uručena nagrada magazina "Diplomacy & Commerce" za izgradnju mostova među narodima

T. U.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Po mom mišljenju, diplomatija i cilj diplomatije je upravo da izgradi mostove među narodima, među ljudima, istakla je prva dama Srbije

  • 0
Tamara Vučić nagrada Diplomacy Commerce specijalna nagrada za izgradnju mostova među narodima Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Magazin "Diplomacy & Commerce" proslavio je večeras svoj osmi rođendan u Jugoslovenskoj kinoteci, uručivanjem nagrada "Diplomacy & Commerce awards".

Specijalna nagrada za izgradnju mostova među narodima uručena je supruzi predsednika Srbije Tamari Vučić, a za ovu nagradu nju je predložilo nekoliko stranih ambasada u Beogradu, kao i jedan broj pojedinaca iz javnog života Srbije.

U obrazloženju se ističe da je Tamara Vučić proteklih godina na velikom broju međunarodnih događaja kojima je prisustvovala u zemlji i inostrastvu aktivno radila na izgradnji mostova među narodima i širenju duha tolerancije i saradnje.

Tamara Vučić nagrada Diplomacy Commerce specijalna nagrada za izgradnju mostova među narodima Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Tamara Vučić je u svom govoru istakla da joj ova nagrada znači mnogo, pre svega zato što je to nagrada za izgradnju mostova među narodima, što je, kako je navela, suština njenog primarnog zanimanja, diplomatije.

"Po mom mišljenju, diplomatija i cilj diplomatije je upravo da izgradi mostove među narodima, među ljudima. I da obezbedi taj prostor za dijalog, za razgovor, za pregovore, za dogovore. I takođe, sebe smatram pacifistom i po karakteru i po uverenju, pa nekako i to ide u prilog diplomatiji.", poručila je ona.

Dodala je da joj nagrada znači i zato što je za nju nominovana od strane, kako kaže, ''divnih, mladih, perspektivnih, učenih i radnih ljudi sa juga Srbije''.

Ona je čestitala svim dobitnicima "Diplomacy & Commerce" nagrada i poručila da su ta priznanja pre svega velika čast, ali i odgovornost.

"Nagrade su tu da nam kažu da nešto dobro radimo i da je to što dobro radimo neko primetio. Tu su da nam daju dodatnu motivaciju, dodatnu inspiraciju, vetar u leđa, ali i da nas podsete i da nas opomenu koliko je važna odgovornost za sve što radimo", rekla je ona.

Govor je završila citatom srpskog Nobelovca Ive Andrića, koji je rekao da od svega što čovek u svom životnom nagonu gradi i podiže, ništa nije bolje i vrednije od mostova.

Tamara Vučić nagrada Diplomacy Commerce specijalna nagrada za izgradnju mostova među narodima Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Prisutne je pozdravio i ministar trgovine Tomislav Momirović, koji je čestitao dobitnicima nagrada i izrazio im zahvalnost na, kako je istakao, njihovom trudu i angažovanju da Srbija postane što bolje mesto za život.

"Srbija je danas moderna ekonomija Jugoistočne Evrope, zemlja inovacija i novih investicija. Tome umnogome doprinose i uspešne kompanije i pojedinci koji su i ove noći sa nama. Danas ovde imamo priliku da se zahvalimo onima koji svojim radom, vizijom i posvešćenošću unapređuju poslovno okruženje i doprinose razvoju naše zemlje", poručio je Momirović.

Predsednica žirija Tijana Palkovljević Bugarski navela je da je kultura ta koja spaja diplomatiju i privredu, a prvi urednik magazina Žikica Milošević istakao je da je ideja iza magazina "Diplomacy & Commerce" upravo kultura dijaloga i slušanje druge strane.

Uručeno je i 15 nagrada u različitim kategorijama, a nagradu za najbolji odnos ambasade sa medijima dobila je ambasada Italije u Beogradu i ona je uručena ambasadoru Luki Goriju, koji je tom prilikom poručio da je ponosan na rad ambasade i svog tima, pre svega na razvijanju ekonomskih i kulturnih veza Srbije i Italije.

Nagradu za najbolju društveno-odgovornu kampanju dobili su kompanije Koka kola, HBC Srbija i NLB Komercijalna banka, nagradu za podršku institucijama kulture i umetnicima dobila je Erste banka, a nagradu za podršci nauci i obrazovanju dobila je Zadužbina Miodraga Kostića.

Tamara Vučić nagrada Diplomacy Commerce specijalna nagrada za izgradnju mostova među narodima Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Za projekte iz oblasti zelene ekonomije i održivog razvoja nagradu je dobila kompanija Hajneken Srbija, nagrada za unapređenje poslovanja uručena je DHG grupi, a nagradu za digitalnu transformaciju dobio je Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije.

Nagrada za unapređenje uslova poslovanja i privrednog ambijenta uručena je Pokrajinskom sekretarijatu za privredu AP Vojvodine, nagrada za unapređenje bilateralne saradnje uručena je ambasadi Kraljevine Maroka u Srbiji, a nagradu za doprinos razvoju lokalne zajednice i civilnog društva dobila je Unikredit banka.

Nagradu za poslovnu inovaciju dobila je kompanija Milšped grupa, a nagrada za najbolji odnos sa medijima u kategoriji institucija dodeljena je Turističkoj organizaciji Srbije.

Nagradu za najbolji odnos sa medijima u kategoriji kompanija dobila je kompanija Alegra krstarenje, nagrada za promociju društvenog aktivizma dodeljena je udruženju Krokodil, a nagradu za najprofesionalniju ličnost u medijima dobila je novinarka Jelena Zorić.

Tamara Vučić nagrada Diplomacy Commerce specijalna nagrada za izgradnju mostova među narodima Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Pored toga, uručeno je i pet specijalnih "Diplomacy & Commerce" nagrada, a specijalnu nagradu za najuspešnijeg poslovnog čoveka u inostranstvu poreklom iz Srbije dobila je Zaga Čolović iz Londona.

Specijalna nagrada za promociju umetnosti u Horeca objektima uručena je kompaniji Meneghetti Wine Hotel & Winery, dok je dobitnik specijalne nagrade za digitalne inovacije u službi građana Novi Sad Gas DP.

Specijalna Nagrada za kreativne inovacije dodeljena je kompaniji FitPass, dok je specijalna nagrada za networking "Miodrag Bogić" uručena Ervinu Pašanoviću.

O nagradama je odlučivao osmočlani žiri, u sastavu: predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, poverenica za ravnopravnost Brankica Janković, direktorka Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević, izvršni direktor IAB-a Nenad Milić, predsednik Asocijacije medija Stevan Ristić, Udruženje pivara Srbije Nada Filipović i osnivač Red Communications Danijela Popović-Jurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>