• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijavljivanje za učešće u programu RAS za usluge mentoringa traje do kraja meseca: Evo kako da učestvujete

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo učešće u programu imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici

  • 0
Mentoring Foto: Shutterstock/stoatphoto

Razvojna agencija Srbije raspisala je javni poziv za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije u ovoj godini, a prijave se mogu podneti do 26. aprila.

Predviđeno je da krajnji rok za završetak pružanja standardizovane mentoring usluge u izabranim firmama bude okončan do 20. novembra.

Kako je saopšteno, ovaj poziv je sastavni deo Projekta RAS i Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA "Osnaživanje i dalje uspostavljanje usluge mentoringa za mala i srednja preduzeća (MMSP) u zemljama Zapadnog Balkana" sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i podrške nesmetanom razvoju mirko, malih i srednjih preduzeća koja posluju u okviru sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti i to u industriji mašina i opreme, prehrambenoj, drvnoj i nameštaja i industriji gume i plastike.

Ističe se da firme koje budu uključene u program uslugu mentoringa dobijaju besplatno.

Pravo učešće u programu imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici, koji su registrovani u Srbiji pre 18. marta 2021, kao i da obavljaju delatnost u okviru sektora prerađivačke industrije i to u industriji mašina i opreme, prehrambenoj, drvnoj, kao i industriji nameštaja, gume i plastike.

Dodaje se da se ovaj Javni poziv objavljuje u skladu sa Godišnjim programom rada RAS za 2024. godinu.

Mentoring program se, kako se podseća sprovodi u Srbiji još od 2005. i do sada ga je u Srbiji koristilo više od 4.000 firmi.

Sve potrebne informacije možete pronaći na sajtu RAS.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>