• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktorka Poreske uprave: Doneto jedno rešenje po Zakonu o poreklu imovine, tri u pripremi

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako se ispostavi da postoji razlika utvrđena zakonom od 150.000 evra ili više između uvećanja imovine i prijavljenih prihoda onda se Poreska uprava bavi tim licima

  • 0
porez, tax, porezi Foto: Shutterstock

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković izjavila je da je do sada doneto jedno rešenje po primeni Zakona o poreklu imovine ali da po ovom zakonu žalba odlaže izvršenje pa se sada čeka da se i period za žalbu završi.

Ona je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom početka novog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", odgovarajući na pitanje novinara o rezultatima postignutim primenom ovog zakona, rekla da su u pripremi još tri rešenja, što će biti objavljeno u najskorijem vremenu.

- Ni u jednoj zemlji gde postoji ovakav zakon rešenja se ne donose često i brzo - istakla je ona.

Dodala je da se od juna prošle godine kada je imenovan pomoćnik za ovaj sektor krenulo sa ozbiljnim radom i da je prikupljen veliki broj podataka i informacija, obrađen veliki broj građana.

- Inspektori rade tako što se obraćaju svim bankama u kojima postoje podaci za određeno lice i onda se obraćaju katastru i ako se ispostavi da postoji razlika utvrđena zakonom od 150.000 evra ili više između uvećanja imovine i prijavljenih prihoda, onda se mi se bavimo tim licima - rekla je ona.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>