• 21

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević, Vesić, Selaković i Memić u poseti Sjenici: Najavljena izgradnja auto-puta od Požege do Duge poljane

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na predlog predsednika Aleksandra Vučića projektuje se i brza saobraćajnica koja će spojiti Novu Varoš, Sjenicu i Dugu Poljanu

  • 21
Goran Vesić Husein Memić Nikola Selaković Miloš Vučević u poseti Sjenici Sjenica Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas, prilikom obilaska sjeničkog kraja, da je u toku izgradnja ili se projektuje ukupno 86 kilometara puteva u Zlatiborskom okrugu, u vrednosti većoj od tri mijarde dinara.

Potpredsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i mandatar za sastav nove vlade Miloš Vucević posetio je danas Sjenicu i selo Donje Goračiće u pratnji ministara Gorana Vesića, Nikole Selakovića i Huseina Memića.

Potpredsednik Vučević otkrio je u Sjenici spomen ploču oficiru Ivanu Vasojeviću koga su albanski teoristi ubili na današnji dan pre 25 godina na karauli Košare na Kosovu i Metohiji. Oni su potom položili vence na grob Ivana Vasojevića na groblju u selo Donje Goračiće.

Goran Vesić Husein Memić Nikola Selaković Miloš Vučević u poseti Sjenici Sjenica Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Na predlog potpredsednika Vučevića Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izgradilo je 1.5 km puta za selo Donje Goračiće.

Ministar Vesić je istakao da ovakve investicije ne predstavljaju veliki trošak za državu ali da su od velikog značaja za meštane.

“Zato je važno da radimo i lokalne puteve osim velikih auto-puteva i brzih saobraćajnica", naglasio je Vesić.

Podsetio je da je tokom prošle godine u Zlatiborskom upravnom okrugu urađeno 57 kilometara lokalnih puteva vrednosti gotovo dve milijarde i 300 miliona dinara.

Najavio je početak izgradnje auto-puta od Požege do Duge poljane krajem oktobra, čim se završavaju radovi na izgradnji auto-puta do Požege.

Posle toga, kaže Vesić, nastaviće se izgradnja auto-puta prema Crnoj Gori.

Dodao je i da se na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića projektuje brza saobraćajnica koja će spojiti Novu Varoš, Sjenicu i Dugu Poljanu.

“Time će Sjenica dobiti obilaznicu i čitav kraj će dobiti vezu za čitavom Srbijom, kao i Nova Varoš, Priboj i Prijepolje. To samo govori kako se naša zemlja razvija i da sada možemo da rešavamo probleme koji su ljudima bili životni, a ima ih mnogo na teritoriji čitave zemlje", zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>