• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelar Šolc: Evropsko tržište automobila otvoreno za Kinu, ali konkurencija mora biti fer

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački kancelar je juče počeo trodnevnu posetu Kini, gde će se sastati sa velikim brojem kineskih zvaničnika

  • 0
nemački kancelar Olaf Šolc Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas, tokom posete Kini, da je evropsko tržište automobila otvoreno za Kinu, ali da trgovina mora da bude fer i prema pravilima tržišne konkurencije.

Šolc je, u razgovoru sa grupom studenata u Šangaju, upozorio na damping, prekomernu proizvodnju i povrede intelektualne svojine, prenosi Rojters.

- Jedna stvar koja mora uvek biti jasna je da takmičenje mora biti fer, odnosno da nema preplavljivanja tržišta jeftinim proizvodima, da nema prekomerne proizvodnje i da se ne krše autorska prava - naglasio je nemački kancelar.

On je takođe tokom posete univerzitetu Tongđi u Šangaju rekao da odnosi država treba da oponašaju neke principe međuljudskih odnosa.

- Jedan od ovih principa je da ne treba da se plašimo svojih komšija. To želimo u svojim životima. Ako je naš komšija velika, jaka i mišićava osoba, onda uvek želimo da je pozdravimo i da budemo sigurni da nas nikad neće povrediti - rekao je Šolc.

Nemački kancelar je juče počeo trodnevnu posetu Kini, gde će se sastati sa velikim brojem kineskih zvaničnika.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>