• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proizvođač slavnih "martinki" u problemu, akcije pale na istorijski minimum

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgledi za fisklanu 2025. su izazovni, a cela organizacija je fokusirana na plan da se ponovo podstakne potražnja za čizmama

  • 0
Dr. Martens Foto: Shutterstock/seeshooteatrepeat

Proizvođač obuće Dr Martens, najpoznatiji po svojim čizmama "martinkama", u problemu je pošto su akcije britanske kompanije na Londonskoj berzi danas pale za 30 odsto na istorijski minimum.

Trgovina akcijama ove kompanije je u jutarnjim časovima bila privremeno obustavljena.

Kompanija je danas objavila prilično negativne izglede za 2025. godinu pošto očekuje slabije prihode, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

- Izgledi za fisklanu 2025. su izazovni, a cela organizacija je fokusirana na naš plan da se ponovo podstakne potražnja za čizmama, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, na našem najvećem tržištu - napisao je izvršni direktor firme Dr. Martens Keni Vilson

Firma je saopštila da će 30. maja objaviti kompletne rezulatate za fiskalnu 2024. godinu, za koje je najavila da će biti u skladu sa očekivanjima tržišta i prethodnim najavama.

Keni Vilson će napustiti funkciju izvršnog direktora u martu 2025. godine, a njegovo mesto će zauzeti dosadašnji glavni direktor brenda Dr. Martens Ije Nvokorie.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>