• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

321 Srbija! Dodeljene nagrade za dostignuća na polju turizma i promocije Srbije

Vreme čitanja: oko 3 min.

Specijalne nagrade dobili su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

  • 0
321Srbija 321Srbija promo

Večeras je održana svečanost dodele specijalnih nagrada povodom obeležavanja druge godišnjice projekta od nacionalnog značaja "321 Srbija", pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i drugih državnih institucija.

Ovaj projekat od nacionalnog značaja, je nastao kao produkt analize Nacionalne strategije za turizam, a jedan od ciljeva je da obezbedi potrebne materijale za promociju turizma i na taj način pomogne svim državnim institucijama i projektima, koji se bave turističkim temama, u realizaciji rezultata predviđenih nacionalnom strategijom.

321 Srbija Foto: Tanjug/Marko Đoković

I ove godine uručena su priznanja odabranim pojedincima i organizacijama koji su značajno doprineli promociji Srbije i svega što ona ima da ponudi.

Organizatori su se pored stučnog žirija i sponzora događaja posebno zahvallili i Privrednoj komori Srbije i Sektoru za preduzetništvo za pomoć tokom realizacije projekta "Osnažena žena, jača porodica".

Skupu se obratila direktorka Sektora za preduzetništvo Branislava Simanić izrazivši veliko zadovoljstvo zbog saradnje sa projektom "321 Srbija" i istakavši da je jedna od najbitnijih aktivnosti Privredne komore Srbije usmerena na ekonomsko osnaživanje žena.

Specijalnu nagrada za razvoj prijateljskih odnosa između Srbije i Egipta dodeljena je njegovoj ekselenciji gospodinu Basel Salahu, ambasadoru Egipta u Srbiji.

Na sastancima delegacije udruženja "321 Srbija" sa najvišim Egipatskim zvaničnicima koji su održani u Egiptu početkom prošle godine, dogovoreni su brojni zajednički projekti ove dve zemlje. Među prioritetima na agendi su bili obnavljanje direktnih letova između dve prestonice ali i uvođenje novih avionskih linija što je naposletku i realizovano.

321 Srbija Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ambasador Salah je izrazio veliko zadovoljstvo povodom saradnje sa udruženjem i projektom "321 Srbija" i istakao da je ovo udruženje postiglo velii uspeh u svojoj kampanji približavanja Srbije egipatskim turistima kao i približavanja Egipta srpskim turistima.

- Ovakvo angažovanje i aktivnosti približavaju bliže dve zemlje i dve nacije. Živela Srbija i živeo Egipat! -  zaključio je ambasador.

Nagradu za najboljeg gradonačelnika dobio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović. Iz udruženja "321 Srbija" istakli su da je na inicijativu gradonačelnika Todorovića Čačak dobio nove bulevare i parkove, zdravstvenu stanicu kao i nove fabrike koje su donele stotine novih radnih mesta.

Priznanje za najbolji promotivni foto/video materijal dobio je Bojan Stojanović  dok je nagradu za najbolji regionalni Spa hotel odneo Aquaworld Budapest resort, kao omiljeni hotel regionalnih turista.

Nagradu za humanitarni rad ove godine otišla je u ruke humanitarne organizacije "Humana srca".

Boban Đurović, gradonačelnik Vrnjačke Banje primio je nagradu za doprinos razvoju banjskog turizma.

On je istakao da mu je ova nagrada posebno draga jer predstavlja jedan korak više a to je ambasador banjskog turizma van granica Srbije jer Vrnjačka Banja može da parira najboljim banjama Evrope.

Nagradu za najboljeg ambasadora Srbije u svetu primila je pevačica Teya Dora koja će predstavljati Srbiju na predstojećoj Evroviziji.

321 Srbija Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ministar turizma i omladine Husein Memić primio je nagradu za humani gest godine. Ministar Memić je ovo priznanje dobio zbog svog rada  i pomoći deci oboleloj od dijabetesa.

- Ovo je moja životna priča. Ja imam dete koje boluje od dijabetesa i pitao sam se da li da prihvatim da se bavim ovim poslom. Prihvatio sam to i nisam se pokajao. Za samo 15 meseci smo uradili divne stvari  i ova nagrada nije moja već je nagrada sve dece, mladih ljudi, majki i očeva, roditelja dece obolele od dijabetesa- istakao je ministar Memić.

Specijalnu nagradu za najveći doprinos razvoju turizma u Srbiji dobio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kome će nagrada biti uručena lično naredne nedelje.

Ivica Dačić je dobio specijalno priznanje za doprinos u diplomatskoj borbi za očuvanje Kosova i Metohije a ova nagrada će mu takođe biti lično uručena.

U muzičkom programu večeri učestvovali su Stefan Zdravković - Princ, Lena Vujanić, Bojana i David kao i Etno grupa Zlatnik koja je dobila nagradu za očuvanje srpske kuture i tradicije i svojim nastupom zatvorila događaj.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>