• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena ušla u pekaru u Bijeljini pa se šokirala cenama: Nas u Banjaluci sve vreme "deru", a tek sve u Beogradu..

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrana u Bijeljini je znatno jeftinija te u pekari mogu da jedu dve osobe za cenu koju jedna osoba plati u Banjaluci

  • 3
pekara, pecivo Foto: Freepik

Jedna Banjalučanka ostala je u šoku kada je tokom posete Bijeljini otišla u pekaru u centru grada. Naviknuta na visoke cene pekarskih proizvoda u svom gradu nije očekivala konačni račun koji je dobila.

- Drugarica i ja smo s autobuske stanice direktno otišle u prvu pekaru u centru grada i uzele dve tortilje i jednu krofnu sa čokoladom. Poznavajući cene u svom gradu, pripremila sam oko 12 KM (oko 719 RSD) sve to da platim. Međutim, kada mi je prodavačica dala račun ostala sam šokirana i pitala da li je dobro izračunala. Naime, to sve smo platile 6 KM (360 RSD), a u Banjaluci samo jedna tortilja košta 5 KM (300 RSD). Pekari u našem gradu deru narod – rekla je ona.

Kako prenosi portal SrpskaInfo, u Banjaluci ne možeš izaći iz pekare bez potošenih bar 5 KM (300 RSD), dok u Bijeljini za te pare mogu da jedu skoro dve osobe.

U pekari u samom centru Bijeljine lisnata peciva sa sirom, viršlom ili pica testo nije skuplje od 1,30 KM (78 RSD), a tako se kreće i cena slatkih testa sa čokoladnim i voćnim punjenjem.

Za parče pice je potrebno odvojiti oko 2 KM (120 RSD), dok je burek oko 3 KM (180 RSD). Prazno pecivo (kifle, pletenice) su od 0,30 do 0,40 KM (24 RSD) po komadu, dok  integralno testo košta oko jedne marke (60 RSD).

Portal navodi da su ovo maksimalne cene i da razlika može biti od 10  do 12 RSD.

Hrana u Bijeljini je mnogo jeftinija nego u Banjaluci, a slične cene su i u Ugljeviku, Loparama i Zvorniku.

Građani Banjaluke su ogorčeni na cene u pekarama i smatraju da nisu realne.

- Do sada sam retko kupovala u pekarama, a sada više neću nikako. Pre dva dana nisam spremila ručak za posao, pa mi je jedina opcija bila pecivo iz pekare. Zaista je ponuda bila pozamašna pa sam se odlučila za 3 omanja peciva koji ne predstavljaju konkretan obrok, a uz to sam uzela i mali jogurt. Čekala sam račun, a kad sam ga dočekala, ostala sam u šoku. Tri peciva i mali jogurt sam platila 8 KM (480 RSD)! Inače za manje para kupim sebi konkretan ručak: komad mesa, prilog, salatu i nešto za popiti – rekla je Dunja Đ. Iz Banjaluke.

Komentari na ovu vest su raznoliki, neki su dodali da je i Banjaluka jeftina u odnosu na Beograd.

"Tek koliko deru one u Beogradu"...

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • $ekspir

    28. april 2024 | 10:40

    I u Uzicu u zadnje 2 - 3 god ima dosta novih pekara koje su otvorene papreno su skupe... Ne realno za nas kraj... lako je derati narod... Treba ga pomoći...

  • Sasa

    28. april 2024 | 11:45

    Živim u Bijeljini i istina da je sve jeftinije nego u Bl,a još mnogo jeftinije nego u Bg ili NS ,ali ovo dvije tortilje i krofna u centru Bineljine 6 km ,nisam nigdje našla,a i sama često kupujem po pekarama u centu jer tu zivim i radim.

  • A

    28. april 2024 | 12:05

    Što nas interesuje tudja država,BiH,gledaj svoje dvorište i kako i od čega živiš.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>