• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Muškarac (50) poslao studentkinji preko 392.000 €, pa saznao da ona ne postoji: Gorka istina ga je "ošamarila"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Sramota me je što mi se ovo desilo", rekao je povređeni

  • 1
Muškarac i žena Foto: Shutterstock

Muškarac (50) je poklonio studentkinji arhitekture u koju se zaljubio za tri godine ukupno 392.469,85 evra, odnosno sve što poseduje. Međutim, tužna istina sačekala ga je kao šamar, studentkinja sa kojom je maštao o budućnost ni ne postoji.

Naime, iza svega je stajao Tolga C, koji je imao finansijskih problema, pa se upustio u "avanturu" koja se brzo pokazala uspešnom, prenosi časopis Feniks. Ipak, on je osuđen je na tri i po godine zatvora zbog prevare u 306 slučajeva.

Pored toga, ovaj 22-godišnjak trebalo bi da vrati ukradeni novac žrtvi. Tolgin pomagač, njegova bivša devojka Dilara P, mora da odradi 50 sati društveno-korisnog rada i plati žrtvi hiljadu evra jer je svom bivšem dečku pomogla u 21 slučaju prevare.

- Zaista si napravio mnogo štete. Predstavljati se kao student koji boluje od raka je na najnižem moralnom nivou - rekao je sudija Fabijan Espešed posle presude.

Oštećeni se pojavio na sudu kao svedok. Rekao je da je na onlajn platformi upoznao studentkinju arhitekture, zaljubio se iako se nikada nisu videli, samo su se dopisivali. Rekla mu je kako je bolesna i da ima rak.

- Želeo sam da joj bude bolje - rekao je 50-godišnjak.

Pedesetogodišnjak je svoju priču ispričao za nemački RTL gde je naveo da je sve počelo na onlajn platformi za upoznavanje "SugarDaddi"gde se prijavio. Na sudu je rekao da mu se sviđa naklonost mladih žena. S druge strane, Tolga C. je rekao da su ga na tu platformu dovele brige o novcu.

- Pandemija koronavirusa me je pogodila - rekao je on, pa naveo da  ga je "otkačio" prijatelj sa ugovorom o mobilnom telefonu, te je imao dugova od osam hiljada evra.

Igrajući ulogu studenta arhitekture po imenu "Tolgaiana", nadao se da će stupiti u kontakt sa ljudima koji bi mu rado slali novac. I odmah je uspelo. Mladić je pedesetogodišnjaku poslao fotografije i video-snimke, naravno, ne svoje, već druge osobe u koju se 50-godišnjak odmah zaljubio, objasnio je sudiji. Klasična ljubavna prevara koja je godinama funkcionisala samo zato što je "Tolgajana" iznenada "obolela od raka pluća". Trebalo joj je sve više novca za navodne tretmane i boravak u bolnici.

U to vreme, oba roditelja pedesetogodišnjaka su bolovala od raka. Njegov otac je ubrzo umro.

- Bio sam pogođen i emotivan - rekao je sudiji.

Pored toga, priči je doprineo Tolga C. kada je poslao svoju tadašnju devojku da upozna onlajn poznanika. Dilara P. pojavila se nasuprot 50-godišnjaka u odeći za džoging kao teško bolesna "Tolgajana" u holu Centralne bolnice u Augsburgu.

Devojka (21) je rekla da je sastanak bio "neprijatan" jer je 50-godišnji muškarac pokušao da je poljubi, ali nije znala tačnu pozadinu. Dečko joj je rekao "u relativno kratkom roku" šta da radi.

U narednim mesecima, navodna bolest i porodične priče dobijale su sve veći zamah. Mladić je 50-godišnjaku pisao da je već neko vreme u komi, a čoveka su kontaktirali "članovi porodice" koji su od njega tražili sve više novca, a on je platio.

Istražitelji su na računu studenta otkrili veliki broj depozita za koje nije imao jasno objašnjenje. Tako je 50-godišnjak konačno saznao da "Tolgajana" nikada nije postojala.

- To je zapravo bila moja penzija - rekao je o skoro 400.000 evra koje je dao.

Novac koji je dao svojoj "internet ljubavi" bila je njegova ušteđevina, nasledstvo, a uzeo ga je i sa zajedničkog računa koji ima sa suprugom. Na sudu nije prihvatio izvinjenja dvojice optuženih.

- Sramota me je što mi se ovo desilo - zaključio je povređeni.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana N

    24. april 2024 | 06:01

    Ovakve i treba varati!! Baš mu treba devojka od 20, a ima i suprugu! Neka ga je izmuzao! Žao mi samo njegove supruge jer je proćerdao zajedničke pare.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>