• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jovanović: Izvoz u januaru i februaru povećan za 22%, suficit čak 20% u odnosu na prošlu godinu

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je dodao da je IKT sektor je jedan od najbrže rastućih privrednih grana Srbije i ostvaruje značajan suficit u izvozu usluga

  • 0
Mihailo Jovanović Foto: TANJUG/ Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/ Marina Jančević/ bg

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović objavio je na mreži X sjajne vesti za Srbiju navodeći da je izvoz za januar i februar nastavio sa intenzivnim rastom.

- Sjajne vesti za Srbiju! Narodna banka Srbije objavila je podatke o izvozu usluga u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) za prva dva meseca 2024. godine. Ukupan izvoz za januar i februar 2024. godine nastavio je sa intezivnim rastom, povećan je za 22% u odnosu na isti period prošle godine i iznosi 609 miliona evra. Poređenja radi ukupan iznos izvoza IKT usluga za celu 2015. godinu iznosio je 611 miliona, dakle koliko za dva meseca ove godine - napisao je on.

On je dodao da je IKT sektor je jedan od najbrže rastućih privrednih grana Srbije i ostvaruje značajan suficit u izvozu usluga, a za prva dva meseca ove godine suficit iznosi čak 494 miliona evra što predstavlja rast od 20% u odnosu na isti period prošle godine.

- Nastavljamo dalje sa podrškom našoj privredi, našim talentima i stručnjacima i intezivnim razvojem IKT sektora! - poručio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>