• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Naveli smo ih da razmišljaju drugačije o rakiji": Održan masterklas u Rovinju

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Weekend Food festivalu" deo je promocije manifestacija "Wine Vision" i "Food Vision by Open Balkan"

  • 0
Rakija Foto: Shutterstock

Na Weekend Food festivalu u Rovinju, kao deo promocije manifestacija "Wine Vision" i "Food Vision by Open Balkan", održan je masterklas “Rakija- neotkriveni biser Balkana”, saopštila je Privredna komora Srbije.

Radionica dr Ivana Uroševića o aromama srpskih rakija bila je izuzetno posećena. Uz podršku Aleksandra Ilića i posvećenog tima višestruko nagrađivanog Junior Chefs Club-a, dr Urošević je upoznao publiku sa specifičnostima srpske rakije, kao i uparivanjima različitih ukusa rakija, kajsijevače, vilijamovke, dunjevače i šljivovice, sa odgovarajućim slanim zalogajima.

"Rakija je novi 'refreshment' u kategoriji alkoholnih pića. Pobudili smo kod ljudi interesovanje za rakiju, i naveli ih da razmišljaju o ovom piću na drugačiji način, iz neuobičajenog, hedonističkog ugla, kroz kombinovanje sa hranom. Veliko interesovanje za ovaj masterklas ukazuje na to da ima dosta prostora da se ova tema širi i razrađuje", rekao je dr Urošević, docent na Poljoprivrednom fakultetu u Bijeljini, međunarodni ocenjivač jakih alkoholnih pića i potpredsednik UO Saveza proizvođača rakije Srbije.

Tomaž Kavčić, “Michelin” šef i kreativni direktor manifestacije "Food Vision by Open Balkan" koja se održava u okviru sajma "Wine Vision by Open Balkan" pozdravio je prisutne i pozvao ih je na ovogodišnji sajam, koji će biti održan u halama Beogradskog sajma, u periodu 22 - 24. novembra 2024. godine.

Kavčić je istakao da je "Wine Vision by Open Balkan" za kratko vreme postao jedan od najuticajnijih vinskih sajmova u Evropi i platforma za razvoj vinske i gastronomske scene celog regiona.

"Weekend Food festival" u Rovinju je prestižan gastronomski događaj koji privlači poznate kuvare, somelijere, stručnjake i profesionalce iz industrije hrane iz cele regije.

Posetioci mogu da uživaju u različitim kulinarskim demonstracijama, degustacijama, edukativnim radionicama i kursevima koje vode vrhunski stručnjaci. Cilj festivala je promocija vrhunske gastronomije, razmena znanja i iskustava, kao i podsticanje inovacija u kulinarstvu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>