• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oliver Ranisavljević po treći put predsednik Zajednice Srba u Tirolu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim ove funkcije, Ranisavljević je, ispred Frakcije socijaldemokratskih sindikalaca (FSG) izabran za člana Skupštine Radničke komore Tirol i poznat je kao veliki borac za prava radnika u ovoj austrijskoj pokrajini

  • 0
Oliver Ranisavljević Foto: Zajednica Srba u Tirolu

Na izbornoj skupštini koja je održana u Insbruku, predstavnici društava članova Zajednice jednoglasno su reizabrali Ranisavljevića za ovu funkciju.

- Čast mi je i zadovoljstvo da budem na čelu jedne ovakve organizacije koja okuplja Srpkinje i Srbe koji žive u Tirolu. Zahvaljujem se svima koji su glasali i nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju. Započli smo mnoge projekte koje ćemo realizovati u budućnosti, ali i imamo i neke nove ideje koje ćemo nastojati da implementiramo u narednom periodu kako bismo još više unapredili naš rad i učinili da naša Zajednica bude još aktivnija. U Tirolu živi veliki broj Srpkinja i Srba i naša želja je da okupimo što više naših ljudi, kako bismo svi zajedno, kroz aktivnosti čuvali naš srpski jezik i tradicionalne vrednosti zemlje iz koje potičemo - naglašava Ranisavljević.

Ranisavljević je prvi put za predsednika Zajednice Srba u Tirolu izabran 2020, a drugi put je reizabran 2022. godine. Osim ove funkcije, Ranisavljević je, ispred Frakcije socijaldemokratskih sindikalaca (FSG) izabran za člana Skupštine Radničke komore Tirol i poznat je kao veliki borac za prava radnika u ovoj austrijskoj pokrajini.

Pored toga, on je i zamenik predsednika SPOJI (Srpske pravoslavne omladine u Insbruku) i jedan od glavnih organizatora šetnje u čast Diane Budisavljević, poznate Austrijanke koja je spasavala srpsku decu iz zloglasnog logora Jasenovac.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>