• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mali: Kamen temeljac za izgradnju nacionalnog stadiona biće postavljen 1. maja

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Već su izgrađena tri potpuno nova stadiona u Zaječaru, Leskovcu i Loznici

  • 0
Siniša Mali Printskrin: TV Pink

Kamen temeljac za izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu biće postavljen 1. maja, najavio je danas ministar finasija Srbije Siniša Mali.

On je rekao da je to veoma važan projekat, jer je kako je naglasio, sport, odnosno fudbal postao ozbiljan svetski biznis.

- Mi hoćemo da kroz izgradnju stadiona dovedemo nove timove, događaje, turiste, da razvijemo jedan novi, potpuno drugačiji biznis - rekao je Mali za TV Pink.

On je podsetio da su već izgrađena tri potpuno nova stadiona u Zaječaru, Leskovcu i Loznici i da su tako u tim gradovima već pokrenute neke nove aktivnosti.

- Bio sam u Leskovcu, dakle, polako oko stadiona, već se grade neke nove zgrade. Dakle, jedna stvar pokreće drugu, odnosno, jedna investicija pokreće drugu - rekao je Mali i podsetio da niko nije verovao i u Beograd na vodi koji je nekada, kako je rekao, bio najružniji deo grada, a sada je veliko gradilište.

Ministar je naglasio i da je projekat Ekspo 2027 najveća razvojna šansa za Srbiju u narednom periodu.

On je naveo i da će se u narednom periodu investirati u više od 300 projekata, među kojima su, osim Ekspa koje postaje najveće gradilište u Evropi, putevi, zdravstvene ustanove, kao i Bio4 kampus.

Mali je naglasio da je za Srbiju najvažnije da u što kraćem periodu dobije investicioni rejting, da uđe u tu grupu razvijenih, najzdravijih ekonomija sveta i da to bude formalna potvrda svih reformi kroz koje smo prošli, odnosno ostvarenih rezultata.

- Sada smo na korak do tog rejtinga - istakao je Mali.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>