• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Premijer Australije nazvao Maska arogantnim milijarderom: Ilon odbija da ukloni snimke napada iz Sidneja

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ilon je objavio ilustraciju koja predstavlja put ka "slobodi" u stilu Čarobnjaka iz Oza koji vodi do X logotipa

  • 0
Elon Musk Ilon Mask Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Australijski premijer nazvao je Elona Maska "arogantnim milijarderom" u eskalirajućoj svađi zbog "X"-og oklevanja da ukloni sporni snimak iz crkve u Sidneju. U ponedeljak je australijski sud naredio Maskovoj kompaniji za društvene mreže "X" da sakrije video snimke prošlonedeljnog napada u Sidneju.

"X" je ranije rekao da će se povinovati "u čekanju na pravni izazov".

Kritike premijera Entonija Albanezea usledile su nakon što je Mask koristio mim kako bi optužio vladu za cenzuru. Albanese je u utorak za ABC Nevs rekao da Mask "misli da je iznad zakona, ali i iznad uobičajene pristojnosti".

Prošle nedelje australijski komesar za e-bezbednost, nezavisni regulator, zapretio je "X" i drugim kompanijama društvenih medija velikim kaznama ako ne uklone video snimke iz crkve Hrista Dobrog Pastira, što je policija nazvala terorističkim napadom.

Ipak, "X" tvrdi da naredba "nije u okviru australijskog zakona". Albaneze je tražio sudsku zabranu nakon što je rekao da je jasno da "X" dozvoljava korisnicima izvan Australije da nastave da pristupaju snimcima.

- Smatram da je "izvanredno" što je X odlučio da se ne povinuje i pokušava da argumentuje svoj slučaj - rekao je gospodin Albaneze na brifingu za novinare.

U narednoj seriji onlajn objava, Musk je napisao:

- Želeo bih da iskoristim trenutak da se zahvalim premijeru što je obavestio javnost da je ova platforma jedina istinita.

Potom, on je objavio ilustraciju koja predstavlja put ka "slobodi" u stilu Čarobnjaka iz Oza koji vodi do X logotipa, prenosi BBC.

Ranije je takođe kritikovao lično komesarku za e-bezbednost Džuli Inman Grant, opisujući je kao "australijsku komesarku za cenzuru". Gospodin Albanese je branio gospođu Inman Grant, rekavši da ona štiti Australijance.

- Društveni mediji moraju imati društvenu odgovornost prema tome. G. Mask ne pokazuje nikakvu - rekao je on.

Platforma će imati 24 sata da ispoštuje zabranu od ponedeljka uveče, a dalja rasprava o ovom pitanju očekuje se u narednim danima. X i komesar za eBezbednost su već uključeni u pravni postupak zbog navodnog propusta platforme da pruži informacije o tome kako prati i uklanja materijal o zlostavljanju dece na mreži.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>