• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Konferencija Crypto Potencijal u Srbiji 2024 – budućnost je već tu!

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na nedavno održanoj konferenciji "Crypto Potencijal u Srbiji 2024", vodeći stručnjaci iz sveta kriptovaluta i blockchain tehnologije okupili su se u Beogradu kako bi diskutovali o najnovijim trendovima, regulatornim promenama i praktičnoj primeni digitalnih valuta

  • 0
Kripto konferencija Beograd Foto: Promo/ David Veselinović

Konferencija, koja je privukla ogroman broj učesnika, dokaz je rastućeg interesa za ovu dinamičnu industriju. Tome u prilog govori i činjenica da je nadmašila sva očekivanja u pogledu odziva publike. Iako je prvobitno planirano da događaj okupi 200 učesnika, zahvaljujući velikom interesovanju, kapaciteti su prošireni te je konferenciji prisustvovalo 270 ljudi.

David Veselinović, CEO I osnivač Crypto12, istakao je značaj ovakvih skupova za razmenu znanja i iskustava:

-Kriptovalute nisu samo potencijal, one su realnost koju Srbija sve više prihvata. Današnji skup je prilika da zajedno istražimo kako da iskoristimo ovu tehnologiju za stvaranje novih poslovnih prilika.

David je takođe opisao trenutak kada je zakon o digitalnoj imovini stupio na snagu u Srbiji, kao prekretnicu za njegov posao.

-Decembar 2020. i usvajanje zakona o digitalnoj imovini u Skupštini Srbije bio je ključan momenat. To mi je dalo pravni okvir i sigurnost da moj biznis može da se razvija na zdravim osnovama - objasnio je Veselinović. On je naglasio da je podrška pravnog sistema esencijalna za legitimnost i dugoročni uspeh u kripto industriji. A menjačnica Crypto 12 je dobila licencu od Narodne banke Srbije i Komisije za hartije od vrednosti.

Kripto konferencija Beograd Foto: Promo/ David Veselinović

Seker, Vicepresident iz Crypto.com, zvezda konferencije, govorio je o globalnoj primeni kriptovaluta i kako kompanije mogu maksimalno da iskoriste prednosti koje pruža blockchain tehnologija. Erwin Voloder, iz Evropske blockchain asocijacije detaljno je obradio regulativne aspekte na globalnom nivou, naglašavajući važnost usklađivanja sa internacionalnim standardima.

Vladimir Đukanović, poznat kao srpski Vuk sa Wall Streeta, podsetio je prisutne da, iako kriptovalute i zlato nisu tradicionalne investicije, postoji veliki potencijal za rast vrednosti, naglašavajući da je I on sam vlasnik bitkoina. Njegova predviđanja za rast u narednih pet godina vide se u izjavi da će cena BTC-a dostići million dolara!

Radionica koju su organizovali Novak Svrkota i Dušan Romčević omogućila je učesnicima da instaliraju digitalne novčanike i odmah dobiju na svoj račun početni iznos kripta i započnu svoje putovanje u svet kriptovaluta, a prvih petoro je dobilo i knjige Ivana Andrejevića, još jednog od govornika, osnivača CTB Consultinga. Učesnici su tokom radionice naučili kako kupiti BTC, ETH, XRP

Bogdan Vujović, autor knjige "Kripto vodič" koju je podržala kompanija Crypto12, podelio je primerke knjige na kraju panela o praktičnoj primeni kriptovaluta, dodatno obogaćujući sadržaj konferencije.

Ova konferencija je bila više od puke razmene znanja; ona nas je usmerila ka praktičnoj primeni kriptovaluta u svakodnevnom poslovanju, nudeći konkretne uvide u to kako kompanije mogu efikasno koristiti digitalnu imovinu. Diskutovalo se o razmeni određenih usluga za kriptovalute, što otvara vrata novim modelima poslovanja koji su prilagođeni digitalnoj ekonomiji.

Panelisti iz Komisije za hartije od vrednosti, Privredne komore Srbije, kao i Uprave za sprečavanje pranja novca razmatrali su i pravne aspekte ovih inovacija, naglašavajući važnost usklađenosti sa lokalnim i međunarodnim regulativama i MICA-om. Edukacija o sigurnosti i transparentnosti transakcija bila je ključna tema, jer je to osnova za izgradnju poverenja kod korisnika i poslovnih partnera.

Konferencija "Crypto Potencijal u Srbiji 2024" nije samo predstavila postojeće mogućnosti već je i inspirisaala učesnike da razmišljaju inovativno i traže nove načine kako da integrišu kriptovalute u svoje poslovne modele, pokazujući da je budućnost digitalnih valuta već počela da se oblikuje u praktičnoj stvarnosti, a u tome nam svakako partner mora biti licencirana kripto menjačnica, poput Crypto12.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>