• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zarađujem više od supruga, ali očekujem da račune delimo na pola": Kako vi rešavate ovaj problem? ANKETA

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa ovim problemom su se svi bar jednom susreli

  • 3
Čovek i žena rasprava, svađa Foto: Shutterstock

Devojka je poslala otvoreno pismo Amandi Klejman, finansijskom terapeutu iz Los Anđelesa, gde je objasnila da ima problem sa suprugom. Kako je najpre istakla, ona ne želi da deli račune sa suprugom 50/50, a objasnila je i razlog.

Najpre, njeno pismo prenosimo vam u celosti:

"Za ceo naš petogodišnji brak, plus nekoliko godina koliko smo živeli zajedno pre toga, moj muž i ja smo zaradili otprilike istu sumu novca i tako podelili račune za domaćinstvo i ušteđevinu 50-50, i to je išlo na naš zajednički račun. Ostatak je otišao na naše lične račune za lične stvari, uključujući odeću, toaletne potrepštine, putovanja koja smo išli odvojeno, itd. Ovo je funkcionisalo jednostavno.

Vratila sam se u školu tokom pandemije i ovog proleća ću diplomirati u mnogo više plaćenoj, ali veoma zahtevnoj oblasti. Lagano, ali ne i definitivno smo razgovarali o promeni podele zajedničkih računa da bude proporcionalna prihodu. U teoriji, ovo je zvučalo pošteno, ali kako se približavamo, osećam da sam pomalo ogorčena zbog te ideje. Da, zaradiću više novca, ali ja ću raditi mnogo za to! Nije baš pošteno plaćati 75 posto nečega što još uviek koristim samo 50 posto! (Na primer to je: Moj muž radi od kuće, samozaposlen je i gleda mnogo više TV od mene.) Želim punu korist od te veće plate zbog koje se "razbijam". Nisam išla na putovanje za devojke tri godine, nisam kupila novu tašnu, odložila sam održavanje automobila, prestala sam da radim manikure i masaže - želim sve te stvari nazad! I to nije samo luksuz. Želim da otplatim svoju kreditnu karticu u potpunosti i da otplatim studentske kredite i da maksimalno iskoristim 401(k). Plaćanje ovog mnogo većeg dela zajedničkih računa oduzima veliki zalogaj moje sposobnosti da radim te stvari. Ali takođe ne izgleda fer deliti stvari 50-50 kada zarađujem mnogo više.

Znam da je ovo pomalo glupo i sebično, ali traje. Kako da razgovaram sa svojim mužem o tome na konstruktivan način i pronađem rešenje zbog kojeg se oboje osećamo dobro? Da li postoji rešenje?" - pitala je devojka.

Terapeutkinja joj je savetovala da razgovara sa suprugom, nakon čega mogu pronaći trenutno rešenje, i na kraju odluče šta im više odgovara, ali pak, njen problem izazvao je brojne reakcije.

Neki tvrde da je sasvim razumno da ona pokrije većinu troškova, dok drugi smatraju da je njen novac njen i da je pokriće 50/50 i te kako razmljivo, Thecut.

Kako raspoređujete troškove u vezi/braku?

Glasajte

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mell

    25. april 2024 | 18:49

    Sve dok bude bilo "moje pare" , a ne zajedničke, od zajedničkog života nema ništa. Tu ni lj od ljubavi nema.

  • Pp

    25. april 2024 | 20:39

    A da ne zaradjujes onda bi bilo u redu da sve on plaća... Nije on tebi muž, niti si ti njemu žena, vi ste samo trenutni poslovni partneri koji će se sigurno razvesti. Niti ste porodica, niti tu ima ljubavi, već je sve proračunato, naročito sa tvoje strane.

  • Zoncha

    25. april 2024 | 20:29

    Nisi ti sestro za brak,ti si samo sebična...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>