• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Požar u Rimčevoj fabrici: Šteta nekoliko desetina hiljada evra

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Rimca su poručili da je u pitanju manji incident

  • 0
rimac Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Na području Rimčevog kampusa u Kerestincu juče popodne je izbio požar, potvrdila je zagrebačka policija. Pričinjena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra.

Kako se dalje navodi, požar je izbio oko 14.30 sati iz još neutvrđenih razloga, a zapalile su se baterije. Vatrogasci su ubrzo ugasili požar, a ozleđenih nije bilo.

"Možemo potvrditi da je došlo do manjeg toplinskog incidenta u skladišnom delu našeg kampusa, prilikom prenošenja osetljivih materijala", rekli su iz Rimca, a prenosi Poslovni.

Na području Rimčevog kampusa u Kerestincu u četvrtak popodne izbio je požar, izvestila je zagrebačka policija. Kako se navodi, požar je izbio oko 14:30 sati iz još neutvrđenog razloga, a zapalile su se baterije. Vatrogasci su ubrzo ugasili požar, a povređenih nije bilo.

Dodaju i da šteta nije velika.

- Niko nije povređen, a osim na jednoj paleti materijala, nema štete na ostalim materijalima ili delovima skladišta. Situacija je odmah stavljena pod kontrolu, i neće uticati na nastavak useljavanja.

Kako Rimac Technology svakodnevno radi sa zapaljivim materijalima, interni interventni vatrogasni tim je na raspolaganju 24/7 kako bi osigurali spremnost i brze reakcije na eventualne slične situacije koje u industriji proizvodnje baterijskih sistema nisu neuobičajene. Pored reakcije internog profesionalnog vatrogasnog tima, u sličnim situacijama, zakonski smo dužni da se obratimo i javnim službama koje potom izlaze na teren - odgovorili su iz Rimca za Poslovni.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>