• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je polažila vožnju iz 961. puta, a evo koliko ju je to koštalo: Zbog odlučnosti danas je veoma popularna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada je Cha Sa-soon konačno položila, imala je 69 godina

  • 0
Cha Sa-soon Printskrin: Youtube/ Cha Sa soon Hyundai Television Commercial

Treća sreća, ili u slučaju južnokorejske Cha Sa-soon penzionerke 961. sreća. Ova penzionerka dobila je vozačku dozvolu nakon što je konačno položila pismeni vozački ispit u 69. godini, prenosi Asian Culture Unlocked u videu koji je brzo postao viralan na Jutjubu.

Kada je 2010. konačno položila, imala je 69 godina, a postala je i slavna u lokalnim krugovima jer je njena priča inspirisala mnoge ljude koji su se borili sa polaganjem ispita vožnje. Sa-soon, koja je sada u svojim 80-ima, nije dopustila da je išta spreči i odlučno je pristupila pismenom testu svaki dan pet dana u nedelji, i tako tri godine.

Koštalo ju je milione.

Svaki ispit je pala, ali to je nije sprečavalo da se ponovo pojavi, i na kraju, trud se isplatio. Iako je potrošila oko 4.000 evra, ona je na kraju dobila vozačku dozvolu.

Kada je konačno položila ispite, svi njeni strpljivi instruktori proslavili su s njom.

- Kad je konačno dobila dozvolu, svi smo izašli ispred i zagrlili je. Poklonili smo joj i cveće. Osećalo se kao da nam je svima veliki teret pao s srca. Nismo imali hrabrosti da joj kažemo da odustane jer se stalno pojavljivala - rekla je Park Su-yeon, instruktorka u autoškoli.

Njena priča privukla je pažnju čak i Hyundaija, koji je Sa-soon nagradio automobilom koji je koštao 16.800 dolara. Takođe pojavila se i u njihovoj popularnoj reklami.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>