• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i izgradnju pasarele kod Ložionice

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrednost posla procenjena je na 1,47 milijari dinara, a trajanje ugovora je 36 meseci

  • 0
Ložionica, Gazela Foto: Marko Jovanović

Kancelarija za informacione tehnologije (IT) i elektronsku upravu (eUpravu) raspisala je javni poziv za projektovanje i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice kod nekadašnje okretnice parne lokomotive ispod Mostarske petlje u Beogradu.

Poziv se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje kompleksa Ložionica, a reč je o fazama 4 i 5 restauracije tog kompleksa, budućeg multifunkcionalnog centra namenjenom kreativnoj industriji, digitalizaciji, inovacijama, ali i umetnosti i kulturi.

Kako je navedeno u pozivu, vrednost posla procenjena je na 1,47 milijari dinara, a kriterijum za dodelu ugovora je cena.

Trajanje ugovora je 36 meseci i bez mogućnosti je produženja.

Rok za podnošenje ponuda, kada će one ujedno biti i otvorene je 27. maj u podne.

Radovi na obnovi Ložionice započeti su pre oko godinu dana, kada je poručeno da će Ložionica biti mesto gde će ideja i inspiracija stvarati budućnost naše zemlje i biti spona između nasleđa i budućnosti.

Radovi obuhvataju rekonstrukciju "Ložionice" na svih 4.800 kvadratnih metara uz očuvanje prepoznatljivog izgleda, kao i vodotornja i okretnice, a predviđena je i izgradnja nove zgrade aneksa od 11.000 kvadratnih metara, uz podzemnu garažu i veliki park.

Kompletan kompleks prostiraće se na više od 23.000 kvadratnih metara, a cilj rekonstrukcije je očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa sa dodavanjem modernih elemenata.

U Ložionici je planirana i sala za događaje i okupljanja, kao i brojni prostori za razne aktivnosti kreativaca.

Zgrada Ložionice izgrađena je pre 95 godina. Kompleks ima pet celina: objekat Ložionice, Aneks, Vodotoranj sa pasarelom, podzemnu garažu i spoljašnji prostor.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>