• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novosađanki se pokvarila mašina u zgradi bez lifta: Čim su čuli na kom je spratu, poručili "ništa od posla"

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Novom Sadu sve je taže da nađete dobrog majstora,  kao i svuda u Srbiji, a čini se i da taj zadatak otežava i činjenica da sve više majstora odbija posao, ako im se određeni uslovi ne dopadaju

  • 4
električar, majstor Foto: Freepik

Jedna Novosađanka našla se u velikom problemu kada joj se pokvarila mašina za veš. Ona je pokušala da nađe majstora koji bi joj mašinu popravio, a kada u ovom zadatku nije uspela obratila se portalu "021" i objasnila im je šta nije u redu.

U Novom Sadu sve je taže da nađete dobrog majstora, kao i svuda u Srbiji, a čini se i da taj zadatak otežava i činjenica da sve više majstora odbija posao, ako im se određeni uslovi ne dopadaju. To se desilo i ovoj Novosađanki, koja živi na petom spratu u zgradi koja nema lift. Ona je ostala u potpunom šoku kada je saznala da ne žele da se penju na spratove zgrade ukoliko nema lifta.

- Pokvarila mi se veš mašina i na internetu sam pronašla majstore koji bi to mogli da poprave. Nazvala sam broj telefona, javila se žena i rekla da će proveriti da li ima slobodnih majstora. Nakon što je proverila, upitala je za adresu i sprat. Kada sam rekla da je u pitanju peti sprat, pitala me je da li zgrada ima lift, a kad sam rekla da nema, onda je poručila da ništa od posla, tj. da niko od majstora neće hteti da se penje i tu se razgovor završio - rekla je Novosađanka.

Ona je pokušala da dobije još nekoliko majstora, a dva majstora koja su rekla da će joj se javiti nisu mogli/hteli da joj pomognu. Jedan je nikada nije ponovo pozvao, dok joj je drugi rekao da mašinu može da popravi tek posle praznika. 

Mnogi su se zapitali kako je uopšte moguće da majstori odbijaju da rade, a odgovor na to pitanje za pomenuti portal dao je Sekretar Udruženja samostalnih zanatlija Veljko Anđelić. On ističe da je nedostatak radnika rezultat jednog sistemskog problema, ne samo u našoj zemlji, nego i mimo Balkana. Kako kaže, veliki je nedostatak kvalitetnih majstora u mnogih sferama. Majstori danas uzimaju mnogo novca na jednom poslu, te im je lako da kada dođu u situaciju da nešto ne žele da rade, to i odbju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    4. maj 2024 | 08:41

    Majstora je sve manje,i sve su stariji.Trenutno su u mogucnosti da biraju poslove,mozda majstor ima 50 god,nije u nekoj kondiciji,a ima gomilu poziva,sto bi se on peo na peti sprat,noseci 10kg alata,pa mu nesto zafali,opet ajde dole,pa da ode po deo.Cak nece ni da izlaze ako je neka masina koja je malo teza za popravku,sudo masine,sve sto procene da moze biti problematicno,jer jednostavno sada mogu da biraju.

  • Glos

    4. maj 2024 | 05:12

    Pa ko normalan pravi i živi u zgradi od 5 spratova bez lifta. Čisto bezumlje.

  • Gavra

    4. maj 2024 | 21:51

    Boze,boze,ja sam bio serviser bele tehnike godinama,nije mi bilo teskoo raditi remonte ves masina i sve rucno nositi na 5,6 sprat bez lifta.Danas su majstori postali gospoda.nijedan frizider ili bilo sta nisam odbio,i tfudio se da dodjem sto pre i da ne kasnim u zakazano vreme.Danas niko nece u majstore vec u programere i veb dizajnere.Nikom nije do rada vec na brzu lovu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>