• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj radova na železničkom mostu u Senti sredinom ovog meseca

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radovi će biti gotovi mesec dana pre roka, poručio je ministar Vesić

  • 0
Senta, železnički most Foto: MGSI/Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da radovi na rekonstrukciji železničkog mosta kod Sente teku brže nego što je planirano i dodao da će biti završeni već sredinom maja, odnosno mesec dana pre ugovorenog termina.

Reč je o železničkom mostu koji se nalazi kod Sente, preko reke Tise, na deonici pruge Senta – Čoka čiju je rekonstrukciju, naveo je ministar, Infrastruktura železnice Srbije započela sredinom aprila ove godine.

- Rok za završetak posla je 60 dana, ali imajući u vidu do sada urađeno, sasvim je izvesno da će most dug 265 metara biti rekonstruisan već sredinom maja, odnosno mesec dana pre ugovorenog termina - rekao je Vesić.

Naveo je da je radovima obuhvaćena rekonstrukcija gornjeg stroja mosta, i to zamena 535 mostovskih pragova, zamena kolosečnog pribora i kompletna zamena šina.

Radovi se, kaže, izvode od 8 časova i 25 minuta ujutru do 19 časova uveče, a most je u funkciji saobraćaja noću, od 19 časova do 8 časova i 25 minuta ujutru.

Podsetio je da je ovaj most železničko-drumski i dodao da se drumski saobraćaj tokom radova nesmetano odvija.

Vrednost posla je 22 miliona dinara, a radove izvodi novosadska firma ZGOP, naveo je Vesić.

Dodao je da je most preko Tise kod Sente izgrađen posle Drugog svetskog rata, a da su zamena pragova, kao i uređenje metalne konstrukcije mosta poslednji put rađeni pre punih četrdeset godina.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>