• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"To je san": Nakon 22 godine napustio Majkrosoft i sada gaji guske

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na funkciji glavnog inženjera za razvoj softvera proveo je 21 godinu

  • 0
Majkrosoft guske i Feng Yuan Foto-kolaž: Shutterstock, Pixabay, Linkedin

Feng Juan, softverski inženjer koji je proveo 22 godine radeći za Majkrosoft, pre nego što je postao uzgajivač gusaka, postao je viralan na društvenim mrežama. Dok internet korisnici raspravljaju o njegovom izuzetnom putovanju, jedan korisnik je odlučio da podeli sliku sa opisom: "Dao otkaz u Majkrosoftu posle 22 godine samo da bi postao uzgajivač gusaka". Otkako je objavljena, ova objava je pokrenula široku diskusiju i pohvale za Feng Juanovu karijeru.

Na objavi se vidi snimak ekrana Juangovog LinkedIn profila, koji čitaocima pruža uvid u njegovu dugu karijeru u Majkrosoftu.

Na osnovu podataka sa profila, bio je odgovoran za mnoge projekte tokom godina i obavljao je ključne funkcije. Bio je arhitekta oko godinu i četiri meseca, nakon čega je postao glavni inženjer za razvoj softvera, funkciji na kojoj je proveo više od 21 godinu. Pored toga, doprineo je projektima poput Azure Performance Team Office 365 Foundation Engineering i razvoja Bings aplikacija.

Pre toga, Feng Juan je bio programer u kompaniji Hawleet gde je proveo oko sedam godina kao stariji softverski inženjer. Inače, ovaj muškarac ima doktorat iz računarskih nauka sa Univerziteta Nanjing i diplomu iz elektrotehnike sa Univerziteta u Šangaju.

U komentarima su mnogi pohvalili njegovu spremnost na promene, dok su drugi govorili o mogućim razlozima koji su ga naveli na ovu odluku, a pojedini optužujući lošu ravnotežu između posla i privatnog života.

- Zanimljivo je to što je počeo da radi kad sam ja rođen i mislim da je uživao u korporativnom životu i naučio životne lekcije. To je u redu - piše u jednom od komentara, a prenosi marketrealist.

Jedan od komentara na ovu objavu glasio je i ,,to je san".

Inače, na Juanovom profilu stoji da živi u Vašingtonu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>