• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milioni dolara na ekskluzivnom balu: Ovo su najskuplji komadi nakita u istoriji Met Gala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo ogrlica koju je nosila Prijanka Čopra Džonas, sa dijamantom od 11.16 karata, prodata je na aukciji za 25.19 miliona dolara

  • 0
najskuplji nakit met gala Foto: Tanjug/AP

Met Gala je jedan od najuzbudljivijih događaja u svetu mode. Ovaj bal se održava svake godine u prvoj nedelji maja a služi za prikupljanje novca za Institut za kostime pri Metropoliten muzeju umetnosti u Njujorku i odlična je prilika da svetski juveliri prikažu svoje najskuplje komade od kojih neki vrede desetine miliona dolara.

Tokom svoje istorije, mnogi poznati gosti Met Gala iskoristili su trenutak da se ukrase ovim ekskluzivnim nakitom.

Tako je 2019. godine Dženifer Lopez uz impresivnu haljinu kuće Versaći nosila i dijamantski nakit, birajući komade Harija Vinstona. Kako je objavio Harpers Bazar, njen nakit ukupne vrednosti 8,8 miliona dolara uključivao je dijamantsku ogrlicu od 129 karata sa ljubičastim safirom, dijamantske narukvice od 120 karata i velike viseće minđuše.

Američki model Džidži Hadid je svoju Prada haljinu uparila sa dijamantskom ogrlicom juvelira Jakob & Co. sa središnjim kamenom od 54 karata, kao i odgovarajućim minđušama, prenosi Biznis Insajder.

Kako navodi Marie Claire, ogrlica od 118 karata vredna je 12 miliona dolara.

Ema Čembrlen je 2022. godine izazvala buru komentara kada je ponela ogrlicu kompanije Kartije koja je u sebi sadržala drago kamenje iz ogrlice Patiala vredne 30 miliona dolara, preneo je Tajms ov Indija. Ova ogrlica je izvorno bila napravljena za maharadžu Sir Bupinder Singa 1928. godine a nestala je iz njegove kolekcije 1948. godine.

Dijamant iz originalne ogrlice pojavio je na Sodebi aukciji 1982. godine a Kartije je kasnije restaurirao još jedan njen komad pronađen u antikvarnici u Londonu 1998. godine.

Glumica Prijanka Čopra Džonas se prošle godine pojavila na balu u crnoj haljini kuće Valentino. Detalj koji je svima privukao pažnju bila je Bulgari Laguna Blue dijamant ogrlica sa centralnim plavim dijamantom od 11.16 karata. Ova ogrlica je posle bala prodata na aukciji za 25.19 miliona dolara, naveo je Biznis Tudej.

Britanska pevačica Dua Lipa je na bal došla u beloj Šanel haljini koju je dopunila Tifani & Co. ogrlicom. Lipa je prva osoba koja je ponela Lucida Star ogrlicu od 100 karata i vrednosti od preko 10 miliona dolara.

Iste godine, zvezda sa Barbadosa Rijana, došla je na ball u poodmakloj trudnoći u Valentino haljini po meri. Svoj izgled je upotpunija sa nekoliko ogrlica i minđuša sa motivom cveća kompanije Kartije. Procenjuje se da je sav ovaj nakit bio vredan više od 25 miliona dolara, preneo je Pejdž Siks.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>