• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Monserat Martines bi mogla da postane prva žena na čelu centralne Banke Španije

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

tako da izbor Monserat Martines za sada nije sasvim siguran

  • 0
Madrid, Španija Foto: Pixabay/falco

Monserat Martines bi mogla da uskoro postane prva žena na čelu centralne Banke Španije (BDE), prenosi Blumberg pozivajući se na anonimne upućene izvore.

Pablo Ernandes de Kos, sadašnji guverner Banke Španije, okončaće svoj mandat sredinom juna, a Martines, koja je trenutno na poziciji popredsednice Nacionalne komisije za hartije od vrednosti (CNMV), bi mogla da ga nasledi na toj funkciji.

Izvori su ipak napomenuli da postoje i drugi kandidati, tako da izbor Monserat Martines za sada nije sasvim siguran.

Ko god da preuzme odgovornost učiniće to upravo u trenutku kada Evropska centralna banka (ECB) počne sa smanjivanjim kamatnih stopa.

Evropska centralna banka će 5. i 6. juna održati sastanak o monetarnoj politici koji treba da potvrdi početno smanjenje kamatnih stopa, a ovom sastanku će poslednji put prisustvovati Pablo Ernandes de Kos u ulozi guvernera Banke Španije.

Njegov naslednik će morati da zauzme stav u sve žešćoj debati povodom tempa smanjenja kamatnih stopa u evrozoni, zaključuje Blumberg.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>