• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Udruženje ОRА "Beograd - Bar" uručilo Vesiću odlikovanje: "Poštujemo vaš rad, i čuvamo istoriju naše zemlje"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je Vesić naveo, bez brigadira pruga danas ne bi bila ono što jeste

  • 0
Goran Vesić, Jubilarni voz Foto: Nikola Tomić

Ministar Goran Vesić prisustvovao je obeležavanju pedesetogodišnjice od osnivanja udruženja ОRА "Beograd - Bar 1971-1975" i tom prilikom organizovan je brigadirski jubilarni voz, putovanje brigadira od Beograda do Prijepolja.

Najpre smo na Železničkoj stanici Beograd zatekli brigadire koji su gromoglasnim pozdravom dočekali ministra.

Potom, Vesiću je uručeno odlikovanje udruženja ОRА "Beograd - Bar 1971-1975" zlatnom značkom u znak zahvalnosti zbog doprinosa i ulaganja u državu Srbiju.

- Želim da vam se zahvalim jer ste se danas okupili i zato što ste učestvovali u izgradnji pruge koja je ovoliko značajna danas. Mi danas tu istu rekonstruišemo, te smo stigli do Valjeva, ali radovi se svakako nastavljaju. U planu je da se izgrade i nove pruge - istakao je ministar.

Kako je Vesić naveo, bez brigadira pruga danas ne bi bila ono što jeste.

- Veoma poštujemo vaš trud i rad. Poštujemo tradiciju, i sa ponosom čuvamo istoriju naše zemlje. Mi danas radimo ono što ste vi pre 50 godina, ali da vi niste uradili ono što ste uradili mi ne bi imali šta da obavljamo. To je odlika našeg društva, da se obnavlja i održava ono što je izgrađeno. Želim da znate da ćete uvek imati poštovanje i nekog kome ćete moći da se obratite - rekao je Vesić.

Potom usledio je i ispraćaj voza koji je krenuo od Beograda do Prijepolja. Cilj jeste da brigadiri obiđu mesta na kojima su lično radili, i tako se prisete divnih uspomena.

Ministar je nakon ispraćaja poručio da su brigadiri zaslužili da uživaju u novim vozovima, jer su oni svoje i te kako odraditi.

- Još jednom želim da napomenem da mi svoju tradiciju čuvamo, kao što možete da vidite, ne rušimo spomenike već ih nove generacije samo nadograđuju. Ista situacija je i sada. Zahvalan sam na svemu što su uradili i njihovo je sada samo da uživaju - dodao je Goran Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>