• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumica iz serije "Red i zakon" tužila platformu za dostavu hrane: Dostavljač joj upucao psa na kućnom pragu

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dostavljač hrane tvrdi da ga je prilikom dostave mali pas napao

  • 0
Endži Harmon Angie Harmon Foto-kolaž: Shutterstock, Joe Sutter, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Američka glumica Endži Harmon podnela je tužbu protiv kompanije za dostavu Instakart (Instacart) i njihovog bivšeg zaposlenog koji je tokom isporuke namirnica u martu iz pištolja usmrtio njenog psa.

Tužba je podneta krajem prošle nedelje u okrugu Meklenburg te u njoj stoji da se dostavljač ili "kupac" i Instakart drže odgovornim za neovlašćen ulaz na privatni posed, grubi nemar, emocionalnu bol i narušavanje privatnosti, između ostalih optužbi. U tužbi se Instakart optužuje za bavljenje nesavesnim zapošljavanjem, nemarnim nadzorom i zadržavanjem kao i lažnim predstavljanjem. Tužbom se traži novčana odšteta, koja će se utvrditi na suđenju.

Instakart kaže da je dostavljaču od tada trajno zabranjen pristup platformi.

- Mislim da je Instacart više nego odgovoran za sve ovo. Ovo nije moralo da se desi - rekla je Harmon u intervjuu koji je emitovan u sredu u emisiji "Dobro jutro Ameriko" na ABC Njuz mreži.

Kako se navodi u tužbi, Harmon je 30. marta naručila dostavu preko aplikacije Instakart namirnica iz prodavnice u Šarlotu, u državi Severna Karolina. Aplikacija je pokazala "kupca" po imenu Merl sa profilnom slikom starije žene, sa kojom je Harmon verovala da razmenjuje tekstualne poruke o svojoj porudžbini.

Kasnije tog dana, Harmon je bila na spratu svoje kuće kada se pojavio "visok i zastrašujući mlađi muškarac", a ne starija žena, da isporuči namirnice, navodi se dalje u tužbi.

Harmon je rekla da je čula zvuk pucnja i izjurila napolje. Pronašla je svog psa Olivera koji je bio upucan i videla je dostavljača kako stavlja pištolj u pantalone. Njene ćerke koje su već bile napolju, bile su voma uznemirene, navodi se u tužbi. Pas je kasnije uginuo u ordinaciji veterinara, prenosi Asosijeted Press (AP).

"Kupac" je policiji rekao da je pucao na psa nakon što ga je napao, saopštila je policijska uprava Šarlot-Meklenburg, dodavši da nisu pokrenuli krivične prijave.

U postu na svom Instagram profilu, Harmon je prošlog meseca napisala da "kupac" nije imao ogrebotinu ili ugriz, niti su mu pantalone pocepane.

Instacart kaže da je odmah suspendovao "kupca" nakon što je primio izveštaj o pucnjavi, a zatim ga je kasnije i trajno uklonio. Kompanija kaže da sprovodi sveobuhvatne provere kupaca, zabranjuje im nošenje oružja i ima mere protiv prevara koje uključuju periodično zahtevanje od njih da fotografišu sebe kako bi se uverili da osoba koja kupuje odgovara njihovoj fotografiji u evidenciji.

- Naša srca su i dalje uz gospođu Harmon i njenu porodicu nakon ovog uznemirujućeg incidenta. Iako ne možemo da komentarišemo nerešene parnice, ne tolerišemo nasilje bilo koje vrste, a nalog "kupca" je trajno deaktiviran na našoj platformi.

(Telegraf Biznis)

Video: Kada se spoje snovi i vizija nastaju velike stvari: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>