• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Užicu za mere energetske efikasnosti u ovoj godini 29,25 miliona dinara: Uskoro javni poziv građanima

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građani će i ove godine uz subvencije moći da zamene stolariju, fasadu, izolaciju, nabave kotlove na gas i pelet, solarne panele i toplotne pumpe

  • 0
Užice Foto: Shutterstock/Adam Radosavljevic

Mere energetske efikasnosti u individualnim domaćinstvima u Užicu će ove godine biti subvencionisane sa 29,25 miliona dinara, koliko su za ovu namenu izdvojili Ministarstvo rudarstva i energetike i grad Užice, a uskoro se očekuje i raspisivanje javnog poziva za građane, objavljeno je na oficijelnom gradskom sajtu.

Ministarstvo rudarstva i energetike opredelilo je 17,5 miliona dinara, dok je učešće grada 11,7 miliona.

Ove godine vodilo se računa i o kategoriji socijalno ugroženog stanovništva, a socijalno ugroženima će biti omogućeno da učestvuju na javnim pozivima i ostvare pravo na subvencije.

Narednih dana očekuje se javni poziv namenjen građanima, koji će i ove godine uz subvencije moći da zamene stolariju, fasadu, izolaciju, nabave kotlove na gas i pelet, solarne panele i toplotne pumpe.

Socijalno ugroženo stanovništvo moći će, kao i prethodne godine da računa na eko šporete.

Ugovore koji se odnose na energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova, u okviru programa “Čista energija za čistu budućnost”, Ministarstvo rudarstva i energetike je potpisalo sa predstavnicima 137 lokalnih samouprava.

U okviru ovog programa je obezbeđeno oko dve milijarde dinara, što je za 10 odsto više nego prošle godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>