• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavljaju se kao ministri ili majstori, pa vam pokradu "sve po kući": Ovako možete da se zaštitite

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakvi slučajevi su dobro poznati policiji, a lopovi su sve maštovitiji

  • 0
Lopov, žena Foto: Shutterstock

Onlajn prevare su sve češći slučaj, a žrtve iste često svoje iskustvo podele na internetu kako bi upozorili druge. Upravo u takvoj situaciji se našla Marija Širanović iz Zagreba prilikom onlajn kupovine.

Umesto original sandalica, na njenu adresu stigla je loša kopija.

- Činilo se kao prilika koja se ne propušta, barem naizgled. Problem je bio što sam naručila originalne sandale koje su bile na tom sajtu, a posle dve nedelje dobila sam plastične sandale koje nisu ni približno istog kvaliteta, mirišu na plastiku i to je čista prevara - kaže Marija Širanović iz Zagreba.

Njena prijateljica je takođe imala problema sa varalicama. Pozvala je majstore, a došli su lopovi.

- Dok je bila u kuhinji, jedan od njih je uzeo kutiju u kojoj je bilo zlato. Nikada više nije uspela da im uđe u trag, broj nije bio dostupan - dodaje Marija.

Ovakvi slučajevi su dobro poznati policiji, a lopovi su sve maštovitiji. Ne postoji aktivnost u kojoj se neće predstaviti. Biće bankari, policajci, lekari, maseri... Pa čak i ministri!

- Pokucaju vam na vratima, uđu u vaš dom i počine krivično delo. U toj situaciji što više odugovlačite, na primer, pokažite mi službenu ličnu kartu, možda i broj da bih proverila da li ste službena osoba, dajte mi vremena da nazovem ćerku ili sina i onda ćemo - rekla je Marija Goati za Danas.hr, portparolka PU zagrebačke.

Takođe, kada su u pitanju onlajn prevare, lične podatke kao što su broj računa, PIN,  ili broj telefona nikada ne treba ostavljati na internetu, jer su tako "na dlanu" lopovima koji žele da vam skinu svaki dinar sa računa.

(Telegraf Biznis)

Video: Kupila majicu na "sniženju", kući shvatila da je upala u zamku: Majka prevarena u dečjem butiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>